Site icon Наше Місто

У Дніпрі на сесії міськради прийняли рішення, яке повинне вирішити питання теплопостачання ж/м Придніпровськ

В Дніпрі відбулась 53-тя чергова сесія міської ради, повідомляє Наше місто. Перед початком засідання міський голова Борис Філатов та всі присутні привітали та нагородили працівників комунального господарства Дніпра, які брали участь у ліквідації наслідків нещодавніх ворожих ракетних обстрілів, що заподіяли дніпрянам та місту великої шкоди.

– Ми нагороджуємо саме простих людей, не керівників,  – підкреслив Борис Філатов.  – Подякували всім, хто під час останніх ракетних обстрілів працював над ліквідацією наслідків атак. Усі містяни бачили, як ці люди працювали в шалену спеку — коли ракетні обстріли були буквально щодня, і працювали просто цілодобово.

Один із нагороджених — пан Олександр, працює оператором укладача асфальтобетону, а загалом має майже 20 років досвіду роботи:

– Найцінніше для мене — праця. У нас дружній колектив, одне одному допомагаємо. Я так навчений — працювати заради хорошого результату, — каже він.

Також  нагороди та сердечні вітання від міської влади Дніпра отримали волонтери, представники міжнародних та благодійних організацій, які надавали допомогу постраждалим від ворожих атак.

Під час сесії стало відомо про заснування нових відзнак Дніпровського міського голови – пам’ятних медалей “За медичну допомогу” та “За рятувальні роботи”. Адже у Дніпрі надзвичайники, поліція, силовики, лікарі, комунальники, працівники різних міських служб та волонтери працюють пліч-о-пліч, аби рятувати людські життя та ліквідувати руйнування.  Такі нагороди дозволять справедливо відзначити їх  роботу.

– Людям це важливо. Коли почалася повномасштабна війна, дуже багато людей, працівників були залучені до різних процесів. І ми повинні віддавати належну шану всім, — зазначив мер Дніпра Борис Філатов.

Відтепер Дніпрі медпрацівники шкіл, дитсадків і профтехучилищ отримуватимуть муніципальні надбавки – таке рішення ухвалили під час сесії. Конкретний розмір доплат визначатиметься з урахуванням освітньо-кваліфікаційного рівня, досвіду роботи та кваліфікаційної категорії.

– В умовах повномасштабної війни нам потрібно бодай якось підвищувати людям заробітну платню. Тим більше, що вони опікуються найдорожчим — нашими дітьми, — зазначив міський голова Борис Філатов.

Надбавки – ініціатива громади. Минулого місяця їх також впровадили для вихователів дитячих садочків та їхніх помічників. Місто знаходить такі можливості незважаючи на те, що більшість ресурсів спрямовано на підготовку до складної зими, підкреслив мер Дніпра.

Депутати міської ради підтримали рішення, яке покликане вирішити складне питання теплопостачання житлового масиву Придніпровськ. Як відомо, після ворожих ударів значною мірою пошкоджене та зруйноване обладнання Придніпровської ТЕС, яка належить приватній компанії ДТЕК ДНІПРОЕНЕРГО. Саме ця структура раніше надавала теплову енергію до значної кількості будинків на ж/м Придніпровськ, однак тепер така можливість – під великим питанням. Можлива альтернатива – індивідуальне опалення житла.

Наразі міська рада взяла до уваги можливість від’єднання  від мереж централізованого опалення 175 будинків. Також енергопостачальній компанії АТ “ДТЕК Дніпровські електромережі” та АТ “Оператор газорозподільної системи “Дніпрогаз” рекомендовано надавати споживачам – мешканцям житлових будинків  технічні умови на встановлення альтернативних джерел опалення.

В свою чергу Департамент житлового господарства міської ради буде вживати заходів щодо виплати мешканцям Дніпра грошової компенсації витрат на отримання технічних умов для встановлення альтернативних джерел опалення та закупівлю відповідного обладнання.

Дніпро постійно посилює допомогу нашим захисникам та можливості для захисту населення. Під час сесії стало відомо про плани з будівництво захисної споруди цивільного захисту на території Центру надання адміністративних послуг  “Прозорий офіс”  по вул. Михайла Грушевського, 70.

А загалом Дніпро в цьому році вже спрямував на підтримку ЗСУ та загалом Сил оборони, на заходи з безпеки громадян та ліквідацію наслідків ворожих ударів понад 1,8 млрд грн, повідомив заступник міського голови Володимир Міллер.

Фото міської ради Дніпра

Категорія: Важливо, Війна, Влада, Новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version