Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Торгівля з машин та забиті прилавки: як легендарний ринок «Озерка» став символом Дніпра

Торгівля з машин та забиті прилавки: як легендарний ринок «Озерка» став символом Дніпра

Ринок «Озерка» – один із найвідоміших та найпопулярніших ринків міста Дніпро. Заснований ще в 1886 році, він лише розширювався і ніколи не змінював свого місця розташування. Як він виглядав у минулому – дивіться в відео «Наше місто».

З моменту відкриття ринок став найпопулярнішим місцем серед містян. Він розташовувався біля вокзалу, що робило його дуже зручним місцем для торгівлі як для приїжджих продавців, так і для покупців.

Перші кам’яні корпуси з’явилися на ринку у 1913 році. У них знаходилися м’ясні та бакалійні лавки. Крита територія ринку з’явилася лише 1964 року. До цього всі продавці торгували просто неба або у відкритих торгових рядах. На момент відкриття павільйону він був одним із найбільших на території країни. Тут було 2 буфети, стояли автомати з газованою водою, були аптечні та газетні кіоски.

Ринок був настільки популярним не лише серед покупців, а й серед продавців, що для останніх на ньому було виділено спеціальну територію, куди приїжджали торгувати продуктами прямо з підприємств. Називалося це: «торгівля з машин». Практика продавати товар із великих машин існує на ринку досі.

Згодом павільйон порядком «зносився», але працює він і досі. На стінах та підлозі залишилася мозаїка часів середини 60-х, а продавців не вистачає, щоби заповнити всі торгові ряди. Тут можна купити м’ясо, молочні продукти, овочі, соління, солодощі. Багато жителів Дніпра так само воліють скуповуватися на «Озерці», незважаючи на велику кількість супермаркетів, що працюють по місту.

Раніше ми писали, кірха святої Катерини на проспекті Яворницького: історія унікальної споруди у Дніпрі.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: