Skip to content

Штрафи за несвоєчасне оновлення даних: чи можна їх оскаржити та хто буде їх виписувати

Ксенія Куземко

Штрафи за неоновлені дані: хто буде їх виписувати та чи можна оскаржити

До 16 липня 2024 року всі військовозобов’язані мали оновити військово-облікові дані. Ті, хто не виконав цю вимогу, будуть отримувати штрафи у розмірі від 17 000 до 25 500 гривень. Втім, його можна оскаржити в суді. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на 24 канал.

Хто буде штрафувати за неоновлення даних

Представниця Центрального юридичного управління Генштабу ЗСУ Ірина Гарбуз пояснила, що за одне правопорушення передбачено один штраф. Він може бути виписаний представниками ТЦК та СП.

Уповноважена посадова особа військкомату складає адміністративний протокол, збирає матеріали справи та передає їх на розгляд керівнику ТЦК та СП. Керівник ТЦК та СП ухвалює рішення щодо притягнення особи до адміністративної відповідальності. Штрафи можна оскаржити у суді.

Ті, хто не згоден зі штрафом, мають право звернутися до суду з метою його оскарження. Зробити це можна протягом 10 днів з моменту виписування штрафу.

Важливо зазначити, що повторне притягнення до відповідальності за неоновлення військово-облікових даних неможливе, підкреслили у Генштабі.

У разі несплати штрафу, на людину можуть бути накладені санкції. Справу можуть передати до органів виконавчої державної служби, що може призвести до арешту майна або рахунків боржника.

Про наявність штрафу військовозобов’язаний може дізнатися у додатку “Дія”.

Раніше ми писали, у Міноборони розповіли, як ТЦК перевірятимуть військовозобов’язаних на вулицях за новим порядком.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: