Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Імпланти за державний кошт: у Дніпрі ветерани можуть отримати безкоштовне протезування зубів

Стоматологічна допомога у Дніпрі

В Україні ветерани, ветеранки та військовослужбовці мають право на відшкодування державою вартості послуг із планової стоматологічної допомоги. Як це працює у Дніпрі – читайте в матеріалі “Наше місто”.

Мешканець Дніпра Роман прийшов на прийом до лікаря-стоматолога на контрольний огляд. Він скористався правом на безкоштовне протезування. Чоловік – учасник бойових дій, який  пішов зі служби за станом здоров’я. 

Роману безкоштовно встановили імпланти

-Я від своїх побратимів дізнався, що є така програма. Подав заяву, через місяць запросили на лікування. Мені тиждень тому поставили імпланти. Я вже приходив на консультацію, лікар дивився, щоб не було запалення. А зараз зніматимуть шви та скажуть, що робити далі. Добре, що є така програма, мені все роблять безкоштовно.

Військовослужбовці мають право на відшкодування державою вартості послуг із стоматологічної допомоги.

У Дніпрі ургентну стоматологічну допомогу надають заклади, що уклали договір з НСЗУ по програмі медичних гарантій. 

Керівниця однієї зі стоматологічних поліклінік міста Марта Володимирівна.

-У місті є програма “Здоров’я населення міста Дніпро на 2023-2027 роки”. На її реалізацію міська рада виділяє кошти, – сказала керівниця однієї зі стоматологічних поліклінік міста Марта Володимирівна. – За цією програмою стоматологічна допомога надається учасникам бойових дій та людям, що отримали інвалідність внаслідок війни. Для них передбачена підготовка до протезування, лікування, видалення зубів, встановлення імплантів, зубопротезування. Представникам інших пільгових категорій – лише пільгове протезування. За цією міською програмою за шість місяців 2024 року було опротезовано 112 УБД, встановлено 231 імплант для 69 осіб. Для представників інших пільгових категорій – 148. 

27 лютого поточного року внесено зміни до постанови Кабінету міністрів №212 щодо зубопротезування окремих осіб пільгових категорій. Згідно якої на надання стоматологічної допомоги мають право УБД, учасники війни, військовослужбовці, незалежно від місця реєстрації. 

У Дніпрі ургентну стоматологічну допомогу надають заклади, що уклали договір з НСЗУ

-Заклади охорони здоров’я, згідно цієї постанови уклали договори з НСЗУ за пакетом № 66, це послуга №1 – зубопротезування. Гранична вартість на одного пацієнта – 14 тисяч 984 гривні на рік, – повідомила Марта Володимирівна. – За пакетом №67 (лікування та видалення зубів) гранична вартість на одного пацієнта на рік – 24 тисячі 952 гривні. Ми нещодавно почали цей пілотний проект, вже укладено відповідні договори. З квітня ми опротезували 30 осіб. 

Ці пацієнти обов’язково мають бути зареєстровані в електронній системі охорони здоров’я. Також вони мають надати документи: паспорт, идентифікаційний код, посвідчення УБД. 

Фото Володимира Федорищева.

Читайте також: У Дніпрі заснували спеціальні нагороди для лікарів і тих, хто допомагає у розборах завалів.

Категорія: Інтерв'ю, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: