Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ Скільки коштує у Дніпрі ремонт холодильників, які постраждали через відключення світла

Михайло Чернов

Після трьох тижнів пекельної спеки та постійних тривалих відключень світла для багатьох дніпрян гостро актуальним став ремонт холодильника. Скільки це коштує і як можна відремонтувати, дізнавались журналісти “Наше місто”.

Холодильник вийшов з ладу у розпал спекотного літа – це серйозна проблема. На щастя, у Дніпрі багато фахівців надають послуги з ремонту. Ціни залежать від складності поломки. А ремонти, за гарного збігу обставин, майстри можуть виконати день-у-день.

Число звернень з приводу ремонту холодильників останнім часом зросло в кілька разів, розповілили нашому кореспонденту в одному з сервісних центрів Дніпра, який займається ремонтом холодильної техніки. На жаль, це не дивує – через тривалі відключення електрики техніка може виходити з ладу.

Вартість ремонтних робіт стартує від 700 грн., пояснюють фахівці. Діагностика – безкоштовна за умови проведення подальшого  ремонту. При цьому все залежить від складності поломки, яку під час діагностики визначить майстер, після чого зможе розрахувати вартість заміни деталей та робіт.

На щастя, ремонтні служби  зараз достатньо орієнтовані на потреби клієнтів.  Сервісний центр ДніпроРемонт  приймає звернення людей та заявки на ремонт холодильників щодня, зранку до 21-00 години. Фахівці виїжджають у різні райони міста. Везти холодильник у ремонт – зовсім не обов’язково.

У разі вдалого збігу обставин майстри можуть виїхати на ремонт холодильника того ж дня, встановити причину проблеми та вирішити її.

У ще одному сервісному центрі Дніпра, який займається ремонтом холодильників, розповідають про найчастіші проблеми, які доводиться вирішувати

Це ремонт зламаного мотора-компресора, ліквідація витоків фреону, заміна електронних або механічних систем, що вийшли з ладу, пускових реле, чищення/заміна дренажних систем, заміна фільтрів тощо.

Як зазначають фахівці, найдорожча послуга – заміна компресора, який вийшов з ладу (ціна залежить від конкретного холодильника). 

Ось один із прикладів, який наводять у сервісному центрі ДніпроРемонт:

“У холодильнику LG старий компресор працював, але лише 5 хвилин після запуску, перегрівався та клинив. Після ремонту – все гаразд”.

Також відчутно стоїть заміна датчиків, а також чищення капілярної трубки із заміною фільтра та наступною заправкою фреоном. Також серед можливих видів проблем, які вирішують фахівці – заміна ТЕНу, випарника, фільтрів, таймеру та ін. 

Фахівці беруться за доволі складні випадки



“Два попередні «майстри» сказали господині, що холодильник – не підлягає ремонту, його можна просто викинути. Безумовно, з “пацієнтом” довелося повозитися, але, тим не менш, тепер він працюватиме як годинник», – діляться досвідом у сервісному центрі.

Також власникам варто пам’ятати про те, що будь-яка сучасна техніка потребує обслуговування. А холодильнику за певних умов необхідне заправлення фреоном. Таку послугу можуть надати спеціалісти сервісної служби. Нарешті, майстри за можливості допоможуть виконати таку начебто нескладну, але вкрай корисну операцію, як перевісити дверцята холодильника (!)

Що можна зробити для того, щоб подовжити термін служби холодильника та убезпечити його від можливих неприємностей?

Досвідчений майстер Віталій Щеглов дає важливі поради: треба берегти пристрій від перепадів напруги, регулярно чистити від пилу та павутини зворотний бік холодильника, щоб уникнути перегріву, та стежити за режимом роботи. Важливо щільно закривати дверцята холодильника та морозилки і не тримати їх відкритими без потреби.

Від стрибків напруги допомагають бар’єрні пристрої – реле напруги, що включається в розетку, а в нього включається вилка електроживлення холодильника. 


Також є дорожче рішення – стабілізатор (вартість приблизно від 1,6 тис.грн та вище).

Головне – забезпечити затримку (оптимально – кілька хвилин) у підключенні напруги на холодильник), щоб убезпечити його від стрибків напруги, які можуть бути вкрай шкідливими.

Також майстер наполегливо радить не рідше аніж раз на рік відсувати холодильник від стінки та чистити (наприклад – пилососом) його задню частину. Забруднена, вкрита пилом або павутиною тильна частина холодильника призводить до перегріву пристрою, може загрожувати неприємностям компресору.

Ще пара корисних лайфхаків: за можливості холодильник не варто розміщувати біля вікон (у кухні чи іншому приміщенні), звідки влітку ллється яскраве сонячне світло. Сонце банально гріє холодильник, функція якого – охолоджувати продукти.

А на випадок відключень електрики може стати в нагоді такий прийом: можна наповнити водою пластикові пляшки 1,5-2 л, заморозити їх (по одній) у морозилці, а в разі відключення – покласти на верхній полиці в холодильнику, щоб довше зберегти  холод, вкрай потрібний для зберігання продуктів.

 Читайте також: Скільки в Дніпрі коштує відремонтувати генератор

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: