Site icon Наше Місто

У Міноборони розповіли, як ТЦК перевірятимуть військовозобов’язаних на вулицях за новим порядком

У Міноборони розповіли, як ТЦК перевірятимуть чоловіків на вулицях за новим порядком

Катерина Черногоренко, заступниця міністра оборони України з питань цифровізації, в  інтервʼю Армія TV зазначила, що перевірки військово-облікових документів на вулиці можливі. Штрафні санкції застосовуються лише до ухильників військового обліку, про яких немає інформації в інших реєстрах. Мета таких перевірок – виявлення порушників, пише «Наше Місто».

За словами заступниці міністра оборони України з питань цифровізації, представники ТЦК та СП можуть попросити військовозобов’язаного пред’явити військово-обліковий документ під час перевірки документів на вулиці. За допомогою технічних засобів вони перевіряють наявність інформації про особу в реєстрі «Оберіг». QR-код, доданий при оновленні даних, дозволяє швидко отримати необхідну інформацію.

ТЦК може звернутися до поліції для адміністративного затримання осіб, які протягом 60 днів не уточнили свої дані, оскільки це є одним з обов’язків під час мобілізації. Постанову про адміністративне правопорушення не будуть виносити на кожен штраф, якщо держава може отримати дані з інших реєстрів.

Військово-облікові документи старого зразка та в паперовій формі залишаються дійсними. Українцям необхідно мати такі військово-облікові документи:

Також військово-обліковим документом вважається документ, сформований онлайн на базі даних “Оберіг”, який зараз можна отримати через додаток “Резерв+” для призовників, військовозобов’язаних і резервістів.

Нагадаємо, раніше ми писали: Мобілізація 2024 в Україні: що чекає військовозобов’язаних, які не встигли оновити дані.

Читайте також: Мобілізація по-новому: у Дніпропетровському обласному ТЦК і СП розповіли про результати 60 днів.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version