Site icon Наше Місто

У «Дніпроводоканалі» показали, як відбувається відключення води боржникам

У «Дніпроводоканалі» показали, як відбувається відключення води боржникам

У Дніпрі деякі споживачі мають борги перед підприємством «Дніпроводоканал». Тому бригади працюють над обмеженням послуг водопостачання для таких абонентів. Черговий по місту директор КП «Дніпроводоканал» перевірив процедуру відключення послуги у приватному секторі Новокодацького району, – пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

У Дніпрі по провулку Зенітному 11 відбувалися роботи з відключення послуги водопостачання. Борг мешканців за цією адресою перед підприємством становить 61 730,43 грн.  

Варто зауважити, що відключення послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення відбуваються згідно Постанови КМУ № 1405 від 29.12.2023 р., відповідно до якої уряд зняв мораторій на нарахування штрафів та на припинення надання комунальних послуг абонентам, які мають заборгованість, в регіонах, де не ведуться бойові дії.

Черговий по місту та директор КП «Дніпроводоканал» Юрій Гамазинський розповів, як зазвичай відбувається процедура відключення послуги з централізованого водопостачання абонентам-боржникам приватного сектору.

За його словами, підприємство завчасно, за 30 днів, інформує споживачів про наявність заборгованості та можливість відключення послуги водопостачання у разі невиконання повного погашення боргу або укладання договору реструктуризації.

«Без завчасного попередження ніколи відключення не відбуваються. Якщо споживач не реагує на дані попередження, на вказану адресу у визначений день приїжджає спеціалізована група з припинення послуг абонентам КП “Дніпроводоканал”. Вони встановлюють огороджувальні знаки, знаходять колодязь, і протягом 15 хвилин його провітрюють. Потім слюсар з відповідним обладнанням спускається в колодязь та здійснює відключення водопостачання», – каже він.

Якщо під час відключення послуги споживачів немає вдома, їм залишають письмове повідомлення про відключення водопостачання. Відновлення послуги відбувається лише після повного погашення заборгованості та додаткової оплати за послуги з відключення та підключення.

Загалом, на сьогоднішній день заборгованість населення перед «Дніпроводоканалом» становить 741,2 млн грн, тому підприємство змушене вживати таких заходів, як відключення послуг боржникам.

«Шановні дніпряни, просимо вас відповідально ставитися до своєчасної оплати рахунків за спожиту воду! Не накопичуйте борги та не доводьте до відключень. У разі відсутності фінансової можливості погашення заборгованості одразу, підприємство йде назустріч та пропонує укласти договір реструктуризації на зручний термін. Для цього достатньо звернутися до районних абонслужб. З початку 2024 року між споживачами та підприємством укладено більше 400 таких договорів», – звернувся до містян Юрій Гамазинський.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі з понеділка відключатимуть водопостачання боржникам: адреси.

Читайте також: У Дніпрі боржникам можуть не подати тепло в опалювальний сезон.

Фото: прес-служба міськради.

Категорія: Влада, ЖКГ, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version