Site icon Наше Місто

У Дніпрі завдяки співпраці міської влади та бізнесу реалізується унікальний проєкт «Майстерня верстатників»

У Дніпрі завдяки співпраці міської влади та бізнесу реалізується унікальний проєкт «Майстерня верстатників»

 У дніпровському професійно-технічному училищі № 2 новий навчальний рік розпочнеться незвично. Зараз тут тривають ремонтні роботи у сучасній “Майстерні верстатників”.  Журналісти «Нашого міста» на власні очі побачили, як це відбувається.

“Майстерня верстатників” – це майбутній сучасний навчально-практичний центр з новими верстатами та сучасним обладнанням, який створюється на базі  ПТУ№2, – підкреслює Оксана Салогуб – заступниця директорки департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради. – Це великий спільний проєкт ТОВ «Інтерпайп НТЗ» та міської влади. Незабаром у стінах цього закладу освіти практичним навичкам навчатимуть майбутніх токарів, фрезерувальників та операторів верстатів з програмним керуванням. Робота з підготовки кипить! Обладнання для нової майстерні закуповує та встановлює «Інтерпайп НТЗ», а ремонт приміщення робить місто. Вже відремонтували покрівлю, коридор,  наразі завершуються роботи в приміщеннях. Замінюються вікна, а також системи опалення та водопостачання. Також в училище незабаром буде новий красивий фасад. А ще за рахунок міста зараз робиться ремонт покрівлі спортивного залу та їдальні.

Вже завершені роботи зі створення найпростішого укриття. У ПТУ№ 2 можуть навчатись  випускники 9-х та 11-х класів, а дорослі люди матимуть змогу перенавчатися та підвищувати кваліфікацію. Цього року цей навчальний заклад отримав ліцензії з професії “Оператор верстатів з програмним керуванням”. Компанія «Інтерпайп НТЗ» надає для майбутніх студентів три сучасних верстати, а також меблі, комп’ютерну техніку та інтерактивну дошку. Викладачі училища вже пройшли навчання на виробництві, тож матимуть змогу передати отриманий досвід молоді.

Цього року плануємо набрати 26 студентів на спеціальність  “Оператор верстатів з програмним керуванням”, – зазначає Інеса Мазур, в.о. директора ПТУ№ 2. – В нас з’явиться обладнання, яке дозволятиме виховати зі студента кваліфікованого спеціаліста. У комп’ютерній лабораторії молоді люди будуть засвоювати основи 3Д моделювання. А на верстатах зможуть застосовувати знання на практиці. Ми давно мріяли, щоб на наш заклад звернули увагу. І ось завдяки співпраці департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради та «Інтерпайп НТЗ» наша мрія здійснилася. Ми зрозуміли, що немає нічого неможливого!

Вже цієї осені студенти ПТУ№2 зможуть виконувати на новому обладнанні токарні та шліфувальні роботи. У навчальному закладі, по суті, з’явиться мініцех. Завдяки дуальній формі навчання хлопці та дівчата зможуть працювати ще тоді, коли будуть студентами. І отримувати за це гідну зарплату.

Фото Володимира Федоришева.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version