Site icon Наше Місто

У Дніпрі вдвічі впали ціни помідори: скільки коштують на ринках і в супермаркетах

Ціни на помідори у Дніпрі липень 2024 - Наше Місто

Чудова новина для жителів Дніпра: ціни на помідори, які протягом літа трималися на високому рівні, нарешті почали знижуватися. На місцевих ринках кілограм червоних томатів можна придбати вже від 35-40 грн, рожевих – від 50 грн. Це суттєво дешевше, ніж було два тижні тому, коли ціни сягали 80-100 грн за кілограм, повідомляє «Наше місто».

У супермаркетах ціни на помідори трохи вищі, але й там вони почали знижуватися. Зараз кілограм червоних помідорів у супермаркетах коштує від 60 грн.

Зниження цін на помідори пов’язане з тим, що на ринок надійшло більше продукції від місцевих фермерів з Петриківки, Царичанки, Магдалинівки і т.ін.  Крім того, вже з’явилися в продажу ґрунтові овочі сорту «Солероса». Очікується, що ціни ще будуть знижуватися. Проте все залежить від погодних умов. Аномальна спека, яка тривала у Дніпропетровській області більше трьох тижнів, дуже негативно позначилася на врожаї городини. Виробники скаржаться на загибель рослин та низьку якість вирощеної продукції.

А от дніпрянки радіють такому зниженню цін.

“Нарешті можна буде купити помідори не лише на салат, але й на консервацію”, – говорить Марина Іванівна. “Сподіваюся, що ціни й далі будуть знижуватися, адже сезон у розпалі”.

“Дуже хочеться, щоб помідори подешевшали ще більше, – додає Олена Петрівна. –  Тоді можна буде зробити запаси на зиму і не купувати дорогі магазинні заготовки”.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі під час спеки тропічна рослина вразила неймовірними квітами.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version