Site icon Наше Місто

Рибалка в серпні в Україні: яку рибу можна ловити, а яку – категорично заборонено

Рыбалка в августе в Украине: какую рыбу можно ловить, а какую - категорически запрещено

Серпень – чудовий час для любителів відпочинку на природі та риболовлі на водоймах. Спекотні липневі дні вже позаду, ночі стають прохолоднішими, а рівень води у водоймах знижується, змушуючи рибу збиратися у великі зграї. Це робить риболовлю більш результативною, адже риба тримається глибин, де її легше знайти. Яку рибу можна ловити у серпні та на яку рибу “полювати” в останній місяць літа заборонено – читайте в матеріалі «Наше місто» з посиланням на РБК Україну.

Яку рибу можна ловити у серпні

Карась. Активність карася в кінці літа збільшується через помірніші температури. Це створює сприятливі умови для його життя, і карась починає накопичувати жирок, готуючись до зимової сплячки. Ловити його можна на рослинні та тваринні приманки, але він надасть перевагу шматочку хліба перед черв’ячком.

Окунь у цей час виходить на чисту воду. Великі особини тримаються поодинці, тому їх краще шукати біля крутих берегів, біля інженерних споруд та опор мостів. Для лову окуня підходять черв’яки та мальок.

Лина краще ловити в теплі сонячні дні, особливо після дощу. Найкращими приманками для нього стануть опариші, дощові черв’яки, розпарена перловка та кукурудза.

Тараня та лящ. Тараня підіймається з морів у прісні водоймища для зимівлі та активно харчується перед холодами. Лящ також полюбляє тваринні насадки, такі як мотиль та черв’як. Серпень – чудовий час для лову ляща фідером.

Щука. З настанням серпня рибалки з нетерпінням очікують на початок активного сезону лову щуки на спінінг. Для успішної риболовлі рекомендується використовувати блешні завдовжки до 10 сантиметрів.

Сом. Ловити сома у серпні можна донками та переметами, кидаючи приманку в яму або на мілину. Сом полюбляє жаб, невеликих пліток, а також штучні приманки, такі як воблери та блешні.

Судак. Зі зниженням температури води судак стає активнішим. Вдень він ховається серед корчів, а вранці та ввечері полює на мілководді. Найкраще ловити його вночі за допомогою донної вудки.

Головень. У серпні головень можна ловити за допомогою мухоловки (нахлистом) та штучних приманок, таких як воблери та маленькі вертушки.

Яку рибу заборонено ловити у серпні

В українських водоймах водяться риби, занесені до Червоної книги, які мають статус “зникаючий” та “вразливий”.

В серпні вони можуть стати випадковою здобиччю рибалок, важливо пам’ятати, що вилов цих риб суворо заборонений.

“Зникаючі” види:

“Вразливі” види:

Фото з відкритих джерел

Раніше ми писали, у популярному парку Дніпра павичі втрачають хвости.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version