Skip to content

Півтори доби без світла: у Дніпрі жителі ж/м Тополі-2 б’ють на сполох через відключення електроенергії

Ксенія Куземко

Полтора суток без света: в Днепре жители ж/м Тополя-2 бьют тревогу из-за отключения электроэнергии

Дніпрянка Тетяна, жителька масиву Тополя-2, в розпачі. Її чоловік пішов на фронт захищати родину, а вона тепер змушена боротися за життя з ДТЕК. У будинку Тетяни світло дають максимум на 1,5 години, що робить неможливим зберігання інсуліну, який їй життєво необхідний через діабет. Жінка благає ДТЕК припинити ці знущання, адже подібні відключення електроенергії торкнулися не лише її, а й кількох сусідніх будинків. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на ДніпроTV.

Жителі житломасиву Тополя протягом тривалого часу страждають від перебоїв з електропостачанням. Світло може бути відсутнє 7-8 годин поспіль, а коли його дають, то лише на 1,5 години. У деяких квартирах 35-го будинку електроенергії немає по півтори доби. Це призводить до псування продуктів, поломки побутової техніки та значних незручностей, особливо в спекотну погоду.

“У нас планово вимикається світло з 16 години до 23-ї. Планово вмикають на 10 хвилин, після чого в нашому будинку щось не витримує, і почастішали випадки, коли в деяких квартирах частково зникає світло. Звертаємося до аварійної служби і повідомляємо про відсутність електропостачання. Вони з’єднують з ДТЕК. Після цього приїжджає бригада ДТЕК, проводить ремонтні роботи, електропостачання відновлюється. Проте згодом воно знову зникає.”, – розповіла жителька ж/м Тополя-2 Ольга.

Ситуація з електропостачанням за останні два тижні значно погіршилася, скаржаться місцеві жителі. Перебої з електроенергією стають довшими, а самі періоди подачі світла коротшими. Навіть коли електроенергія є, напруга в мережі нестабільна, часто стрибає, і значно не досягає стандартних 220 вольт. Це призводить до пошкодження побутової техніки, перегорання проводки та псування продуктів у холодильниках.

Тетяна, жителька будинку №2, має серйозну проблему через ці перебої. Вона – діабетик і потребує щоденного прийому інсуліну, який необхідно зберігати при температурі від 2 до 8 градусів тепла.

Жителі району, переважна більшість яких належить до п’ятої групи відключень електроенергії, висловлюють невдоволення частими та тривалими перебоями з електропостачанням. Один із мешканців 14-поверхового будинку, Сергій, зазначає, що раніше під час відключень світла ліфти все ж таки працювали, натомість зараз їх також вимикають.

Жителі квартир, де зовсім не зв’яляється світло, звернулись до аварійної служби. Там пояснили, що проблеми пов’язані з улаштуванням фаз в будинках і це зона відповідальності ДТЕКу. Та туди додзвонитися людям не вдається останні кілька тижнів. На журналістський запит у компанії надали таку відповідь.

«За даною адресою світло надається згідно з графіком погодинних відключень, який опублікований на сайті ДТЕК Дніпровські електромережі. Якщо світла немає, проблема може бути у внутрішньобудинкових мережах. Щодо їх обстеження та ремонту мешканці мають звернутися до ОСББ, ЖЕКу або керуючої компанії, яка обслуговує будинок. На сьогодні звернення від Жилсервісу до ДТЕК Дніпровські електромережі не надходило», – йдеться у повідомленні.

У свою чергу, аварійна служба стверджує, що заяву подавали. І поки служби переводять стрілки один на одного, люди продовжують сидіти без світла по півтори доби.

Раніше ми писали, чи безпечно купувати м’ясо у спеку з вимкненого холодильника.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: