Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У Дніпрі водій маршрутки гасив спалахнувший міжміський автобус  

Супрун Юлія

водій Юрій Гурбич кинувся гасити пожежу

У Дніпрі водій маршрутки №91 Юрій Гурбич першим кинувся гасити пожежу, яка спалахнула у міжміському пасажирському автобусі “Дніпро-Кам’янське”. Інцидент стався 14 липня на автостанції Новий центр, пише “Наше місто”.

За словами Юрія Гурбича, тільки-но спав ранковий час пік і він в очікуванні пасажирів намагався випити кави.

маршрутка, на якій працює Юрій Гурбич
водій, який першим кинувся гасити пожежу
Юрій Гурбич працює на 91-му маршруті. Фото: НМ

Раптово я повертаю голову та бачу, що у автобуса зі сторони заднього багажника йде дим і розумію, що почала горіти проводка. Я вискочив з кав’ярні, водій автобуса поруч стоїть, і ще не зрозумів, що сталося. Я навіть імені його не знав, вже потім познайомились. Я йому кричу, щоб від’єднав клеми, а сам заскочив спочатку в його автобус за вогнегасником та побіг гасити пожежу, – розповідає Юрій Гурбич.

Його мікроавтобус стояв в 30 метрах від автобуса, що спалахнув. І на час займання вже почали збиратися пасажири. Коли вони зрозуміли, що сталася пожежа, то вибігли з маршрутки та спостерігали за подіями з безпечної відстані.

Водій нашої маршрутки першим кинувся гасити пожежу та взяв всю ініциативу на себе, поки не приїхали пожежні. Він діяв, як справжній герой. Також своїми вогнегасниками допомагали і водії інших маршруток, – розповідає пасажирка 91-ї маршрутки Тетяна Богданова.

Тут головне не розгубитися та діяти рішуче, бо рахунок йшов на хвилини, каже Юрій Гурбич. Як з’ясувалося, раніше він займався кількома видами спорту, серед яких був і пожежно-прикладний. За якісь секунди чоловік згадав все, чому його колись навчали.

Це добре, що пожежа сталася на зупинці в пустому автобусі – він тільки приїхав за пасажирами. Якщо б проводка спалахнула у дорозі на ходу, то автобус згорів би як сірник, – каже Юрій Грубич.

За його словами, пожежа була серйозна. До прибуття пожежних водії використали більше десятка вогнегасників, але це не зупинило вогонь. Навіть професійним вогнеборцям довелося добряче попрацювати, щоб приборкати полум’я.

Пожежні гасять вогонь, що спалахнув в автобусі
Пожежні гасять вогонь, що спалахнув в автобусі
Пожежні гасять вогонь, що спалахнув в автобусі
Пожежні гасять вогонь, що спалахнув в автобусі. Фото: ДСНС Дніпропетровської області

Сам Юрій Грубич вважає, що нічого особливого не зробив. Допомогти колезі – це неписаний водійський закон, адже в дорозі може статися будь-яка ситуація. Чоловік за кермом вже майже чотири десятиріччя. Останні 12 років працює у пасажирських перевезеннях, а з 2021 року – на 91-му маршруті.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Дніпрі водійка трамваю врятувала пасажирів від чоловіка з гранатою.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Транспорт в Дніпрі

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: