Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У Дніпрі під час спеки тропічна рослина вразила неймовірними квітами

Супрун Юлія

рідкісний кактус розквітнув ц Дніпрі

У розпал спекотного липня у одному з приватних дворів Дніпра розквітнув неймовірними білими квітами рідкісний кактус – ехінопсис трубкоцвітний. Його батьківщина – тропічні та субтропічних регіони Бразилії, Аргентини, Уругваю. Мабуть тому цьогорічна небувала спека йому припала до душі, пише “Наше місто”. 

Ехінопсис трубкоцвітний, стебла якого рясно вкриті гострими колючками, випустив шість великих білих квітів з приємним ароматом. Його цвітіння триває лише кілька днів, тому треба встигнути намилуватися цим, здавалось би, незвичайним видовищем.

ехінопсис трубкоцвітний розквітнув у Дніпрі

Проте для господаря домовладіння, де квітне кактус, це видовище не таке вже й незвичайне. Він каже, буває, що його кактус квітни тричі за літо.

Я просто з ним особливо не церемонюся. Я виставляю кактус на подвір’ї на все літо. Він любить сонце і коли нам дуже спекотно, для нього це найкращі умови, – розповідає господар домовладіння Геннадій.

Цвітіння ехінопсису трубкоцвітного – це справжнє диво природи. Можливо саме він нагадує нам, що навіть у найспекотніші дні, які у цьому сезоні стали випробуванням для мешканців Дніпра і всієї України, є місце для справжньої краси. 

Нагадаємо, раніше ми писали, що дружина військового у Дніпрі перетворила занедбану ділянку на гарну клумбу.

Категорія: Новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: