Site icon Наше Місто

Боєць з Нікополя розповів, як нищить ворога за допомогою дрону

як працюють дрони на війні

Нікопольчанин Олексій вважає, що у нього з ворогом свій рахунок, адже він  на власні очі бачив, як росіяни розстрілюють ракетами і артилерією його рідне місто. Саме тому чоловік пішов до лав 128-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ. Про це повідомляє “Наше місто” з посиланням на “Суспільне”.

У Нікополі мешкає мати, дружина та діти Олексія. 25 червня 2024-го в його будинок прилетів снаряд, а вдома була мати. У відповідь Олексій знищує окупантів у складі підрозділу БПЛА.  Він вважає, що єдина можливість зупинити окупанта – це знищити його.

Все починається з того, що нам потрібно зібрати та налаштувати дрон. Цей дрон я сам повністю збирав, паяв і тому він вже є налаштованим. Це бомбер, який скидає вибуховий пристрій та повертається за новим. Він працює поки є можливість. Наша задача його як можна довше зберегти та зробити як можна більше влучань, – пояснює Олексій.

За його словами, для того, щоб працювати на війні з дронами, потрібне у прямому сенсі переналаштування головного мозку.

Важко втримати рівновагу, коли ти вперше одягаєш окуляри і ніби у виртуальній реальности поглинаєшся туди. Ти ніби своїми очима влітаєш у бліндаж, підбиваєш ворожу техніку, або вражаєш противника. Іноді ми бачимо, як люди починають танцювати на місці, поки перелаштовується їхній мозок. Потім вже працюєш без жодної емоції та жодних рухів, – каже Олексій.

Таке переналаштування триває з тиждень. Але Олексій впевнений, що керування дроном по силах кожному, потрібно лише трохи часу.

Нагадаємо, раніше ми писали, як боєць бригади з Дніпропетровщини рятує автівки на передовій

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version