Skip to content

У Дніпропетровській області зафіксували рідкісну єнотоподібну собаку

Днями у заповіднику “Дніпровсько-Орільський” вдалося зафільмувати незвичного гостя – єнота уссурійського, або, як його ще називають, єнотоподібну собаку. Про це повідомили у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів, пише «Наше місто».

Для Дніпропетровщини це чужий вид. Єнотів уссурійських було переселено до України зі Східної Азії у 1948 році з метою акліматизації. Тоді п’ять особин випустили саме у цьому заповіднику, поблизу обласного центру.

Як зазначають у відомстві, єнот уссурійський належить до родини псових. Його інтродукція в Україні розпочалася ще 1934 року. До Дніпропетровської області цих тварин завезли в 1948 році, випустивши п’ять особин.

Найбільш сприятливими для проживання єнотів уссурійських є заплавні ліси та луки з заболоченими низинами, де рясно ростуть ягоди. Цікаво, що нори ці хижаки завжди облаштовують біля водойм, маючи два виходи: один з них використовується частіше та є більш чистим.

Детальніше про єнота уссурійського:

  • Єнот уссурійський – це хижа тварина всеїдна. Він харчується дрібними гризунами, птахами, яйцями, ягодами, фруктами, комахами та навіть падлом.
  • Розміри єнота уссурійського порівняно невеликі: довжина тіла становить 40-60 см, хвіст – 15-20 см, а вага – 5-10 кг.
  • Ці тварини ведуть сутінковий спосіб життя. Вдень вони сплять у норах, а вночі виходять на пошуки їжі.
  • Єноти уссурійські добре лазять по деревах та плавають.
  • Тривалість життя цих хижаків у природі становить близько 10 років.

Зафіксований у заповіднику “Дніпровсько-Орільський” єнот уссурійський свідчить про те, що вид успішно адаптувався до нових умов та ймовірно розширив ареал проживання на території регіону.

Спостереження за цими цікавими тваринами дає можливість науковцям краще вивчити їх поведінку та екологію, а також сприяє збереженню біологічного різноманіття України.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: