Skip to content

У Дніпрі та області перевірили якість питної води: які результати

Ксенія Куземко

В Днепре и области проверили качество питьевой воды: какие результаты

З 12 по 18 липня 2024 року фахівці дослідили 147 проб води з різних населених пунктів області. Дослідження проводились за мікробіологічними та фізико-хімічними показниками, згідно з вимогами Державних санітарних правил і норм. Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб (ДУ “Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ”) наголошує, що якісні показники питної води в Дніпропетровській області залишаються на належному рівні, повідомляє «Наше місто».

За мікробіологічними показниками всі досліджені проби питної  води відповідають встановленим нормативам.

За фізико – хімічними  показниками з відхиленнями  97 проб, але ці показники  на території області на рівні багаторічних значень, без аномальних змін.

«На період воєнного стану, враховуючи нестабільність та  можливість виникнення різних непередбачуваних ситуацій, в тому числі і на системах водопостачання, з метою профілактики інфекційних і неінфекційних захворювань,  отруєнь, настійливо  рекомендує населенню області   вживати для питних потреб лише кип’ячену  або питну доочищену фасовану воду для збереження здоров’я і профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань», – йдеться у повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Раніше ми писали, як у Дніпрі 155 років тому почали будувати водопровід та скільки коштувала вода.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: