Site icon Наше Місто

Графіки відключення світла можуть відмінити по всій Україні: названі строки

Графіки відключення світла можуть відмінити по всій Україні - Наше Місто

Зниження навантаження на енергосистему України та, відповідно, стабілізація її роботи очікуються найближчим часом, коли спаде спека. Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” заявив голова Державної інспекції енергетичного нагляду (Держенергонагляд) України Руслан Слободян, пише «Наше місто» з посиланням на Інтерфакс-Україна.

“Після нормалізації температурних режимів, які зараз вищі за кліматичну норму, очікуємо зменшення обсягів погодинних відключень електроенергії”, – сказав він.

За словами Слободяна, наразі цілодобово тривають аварійно-відновлювальні роботи, виконання яких матиме позитивний вплив на стан енергосистеми.

Покращення ситуації з електропостачанням очікується вже з наступної суботи. Радник прем’єр-міністра, член наглядової ради НЕК “Укренерго” Юрій Бойко, пояснює це кількома факторами:

Зниження температури повітря. Аномальна спека останніх двох тижнів суттєво збільшила навантаження на енергосистему. З її спадом очікується і зменшення споживання електроенергії.

Зростання генерації. “В енергосистемі буде з’являтися генерації більше, ніж іти в ремонт”, – зазначає Бойко. Це пов’язано з тим, що в серпні-вересні традиційно зменшується споживання кондиціонерів, а також з введенням в експлуатацію нових та відновлених енергогенеруючих об’єктів.

В цілому, в середньостроковій перспективі (до жовтня) прогнозується порівняно стабільна ситуація з енергопостачанням.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Дніпрі і області виявили перевищення дії графіків відключення світла і черг у декілька разів.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version