Site icon Наше Місто

Як Дніпро готується до опалювального сезону 2024-2025

Попри те, що надворі – розпал літа та неабияка спека, дніпровське міське комунальне підприємство “Теплоенерго” просто зараз вкрай активно готується до майбутнього опалювального сезону.  Тепловики проводять необхідні ремонти, готують обладнання котелень та теплопунктів для того, аби вчасно подавати тепло містянам, пише Наше місто

В міських котельнях встановили більше 80 генераторів 

Бригади робітників КП«Теплоенерго» працюють по всьому місту, щоб майбутній опалювальний сезон почався та пройшов успішно, розповідає Андрій Клименко директор КП «Теплоенерго» Дніпровської міської ради:

 – Наразі проводимо активну підготовку до майбутнього опалювального сезону. Виконуються усі заплановані ремонти тепломереж та модернізація котельного обладнання. Зокрема, станом на середину липня виконано вже 60% запланованого обсягу робіт з ремонтів котлів. Фахівці комунального підприємства вже замінили 21,6 км теплових мереж, оновили 15,37 км ізоляції теплових мереж.

КП «Теплоенерго» дбає про енергетичну автономність об’єктів теплопостачання на випадок тривалих відключень електроенергії. Саме такий акцент робить міський голова Борис Філатов.

– Тому ми проводимо роботи по встановленню генераторів, які наше місто отримало від Японії, – зазначає Андрій Клименко.

Станом на цей час у Дніпрі в міських котельнях встановили більше ніж 80 генераторів. Решту (з отриманих 218) планують змонтувати до початку холодів.  Пристрої  будуть задіяні для підтримки системи теплопостачання у критичних ситуаціях.

– Наше підприємство опалює 80% Дніпра, тож ми розуміємо всю відповідальність. Генератори насамперед встановлюють на котельнях з найбільшою кількістю споживачів, на тих, що опалюють соціальні об’єкти, — пояснює Володимир Білан, заступник директора КП «Теплоенерго».

 В той  час дніпрянам варто розуміти: у разі довготривалих відключень світла теплопостачальне підприємство не зможе безперервно надавати тепло. Адже за годину роботи генератор споживає більш ніж 100 літрів пального. Тож генератори будуть задіяні для підтримки системи теплопостачання, щоб запобігти її розмерзанню.

Виконали 60% запланованих ремонтів котлів та мереж

Серед робіт, які проводяться зараз для успішного проходження опалювального сезону – ремонти та оновлення тепломереж. Також у  котельнях активно ремонтують котли  та встановлюють енергоефективні насоси. Станом на середину липня 2024 року комунальники вже капітально відремонтували 18 котлів, або  60% від запланованої кількості. Також загалом вже встановили 31 енергоощадний насос.

Приміром, на одній з районних котелень, яка опалює 17 житлових будинків, технікум, 2 школи та дитячий садочок, було відремонтовано котли, встановлено нові газові пальники. Це дозволить заощадити 10-15 % газу. 

Роботи з підготовки до зими активно тривають і на інших об’єктах КП «Теплоенерго». Встановлюють енергоощадне та більш ефективне обладнання.

В одній з котелень цього літа  модернізовані два котли.

– Замінена трубна частина котла. Це підвищує коефіцієнт корисної дії і заощаджує енергоресурс, – зазначив Дмитро Гризов, в.о. заступника начальника теплової дільниці КП «Теплоенерго». – Також встановлені нові електричні пальники, які працюють автоматично, та новий мережевий насос. Це дасть можливість використовувати меншу кількість енергії.

А тим часом: містяни завинили за тепло майже 1,5 млрд грн

Комунальники закликають сплачувати чи реструктуризувати борги за тепло. Адже у Дніпрі завинили за опалення КП «Теплоенерго» величезну суму – 1 млрд 424 млн грн. На підприємстві просять абонентів розрахуватися і не накопичувати боргів.

– Від сплати за послугу залежить робота підприємства. Приміром, зараз тривають ремонти. На ці роботи потрібні кошти. Тому закликаємо містян погасити борги, аби отримувати тепло з початком опалювального сезону, — підкреслив заступник директора КП «Теплоенерго»  Володимир Білан.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року держава скасувала мораторій на відключення боржників від комунальних послуг. Ситуація з боргами вкрай критична, тож деякі будинки, які мають найбільше борги,  можуть не отримати тепло в опалювальний сезон. Також комунальне підприємство може стягувати заборгованість через суд.

– З початку року комунальне підприємство «Теплоенерго» подало до суду 284 позови на злісних боржників на загальну суму майже 14 млн грн, – зауважив Володимир Білан.

Водночас на комунальному підприємстві з розумінням ставляться до складної ситуації в країні та пропонують укласти договір реструктуризації.

Розуміємо, наскільки складна ситуація в країні. Тому завжди йдемо назустріч нашим абонентам, які мають борги, і пропонуємо укласти договір реструктуризації. Тобто сплачувати рівними частинами,  — зазначив Володимир Білан. – З початку року  боржники уклали з нашим підприємством 189 договорів реструктуризації на суму 4,9 млн грн.

Корисно знати!

Щоб оформити реструктуризацію та сплачувати накопичені борги за спожите тепло частинами, споживачам потрібно звернутися до Центру обслуговування абонентів КП «Теплоенерго» за адресою: вул.Королеви Єлизавети II, 15-А.

Категорія: Важливо, Влада, ЖКГ, Новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version