Site icon Наше Місто

Дніпро пишається своїми випускниками: Борис Філатов привітав медалістів

Борис Філатов привітав медалістів

19 липня у Дніпрі відбулася урочиста церемонія “Золота надія“. Вона зібрала одинадцятикласників, які отримали медалі за успіхи у навчанні. Міський голова Борис Філатов поспілкувався з талановитими випускниками та відповів на їхні питання, пише “Наше місто”.

Перед початком свята у фойє почали збиратися випускники, їхні батьки та вчителі. Грала жива музика, присутні робили фото на згадку. Ми поспілкувалися з представниками учнівської спільноти.

Цього року у Дніпрі 326 випускників отримали свідоцтва з відзнакою “За високі досягнення у навчанні” (золота медаль), а 105 одинадцятикласників отримали срібні медалі. 77 з них сягнули вершини, здобувши 200 балів на НМТ. А випускниця Дніпровського ліцею №111 Софія Головко отримала найвищі бали одразу з чотирьох предметів. Дніпрянка – одна з семи випускників України, які мають такий результат. 

Софія Головко отримала найвищі бали одразу з чотирьох предметів

-Я почала готуватися до НМТ з вересня минулого року. Мала на меті набрати не менше 180 балів з кожного  предмету. Не прагнула набрати 200, – зізнається Софія. – Мені легко дається запам’ятовування інформації. Але звісно, таких результатів не було б без праці. Я наполегливо вчилася.  

“Золота надія” – це свято щирої гордості за юне покоління, яке прагне до знань та здобуває блискучі перемоги. Міський голова Дніпра Борис Філатов під час заходу подякував випускникам, що вони попри всі виклики повномасштабної війни особистим прикладом доводять, що Україна непереможна. 

Спілкування талановитої молоді з міським головою Дніпра

-Я дуже щасливий бачити ваші світлі обличчя. Попереду у вас довге життя. Чим ви можете віддячити своєму рідному місту? Тим, що будете жити щасливо. Живіть для себе, для своїх близьких, для своєї родини. Ніхто не знає, як складеться життя. Ви вступите до вищих навчальних закладів, можливо поїдете з міста, але завжди пам’ятайте Дніпро і знайте, що рідне місто пишається вами. Дякую, я вас усіх люблю, – сказав Борис Філатов

Спілкування талановитої молоді з міським головою Дніпра тривало під час усього заходу. Учні мали змогу поставити очільнику міста питання та отримали на них щирі відповіді. Понад усе майбутніх вступників цікавило, як він знайшов професію мрії та своє покликання.

-Я на своєму життєвому шляху періодично змінював професії, сферу діяльності. У школі я не був відмінником, не захоплювався точними науками. Але, вступивши до нашого національного університету, я докорінно змінив своє життя. Закінчив ВНЗ з “червоним” дипломом. За першим фахом я – історик та викладач суспільствознавства. Потім я отримав ще одну вищу освіту на факультеті юриспруденції. І знову з”червоним” дипломом. Захистив дисертацію, став на той час наймолодшим кандидатом юридичних наук України. Я був юристом, тележурналістом, викладачем в університеті, працював на заводі, у сфері торгівлі, був депутатом Верховної ради, бізнесменом, а вже другий термін я – міський голова. Але чим би я не займався, у мене завжди виходило працювати з потужним результатом.

Також мера питали про улюблений район Дніпра. На що він відповів, що любить це місто усім серцем, не приділяючи більше уваги якомусь з його районів. На питання про те, мером якого міста він хотів би стати, Борис Філатов сказав, що він багато подорожував світом і упевнився, що проблеми усюди схожі. 

-Я не хочу бути ні мером Парижу, на мером інших міст. Я хотів би бути міським головою Дніпра, – підкреслив Філатов.

Перед початком свята  всі медалісти отримали фішки “Золота надія”. Це так звана лотерея, переможем якої стала випускниця ліцею №15 Діана Вовк. Вона отримала супер-приз від міського голови Дніпра – інтерактивну панель для свого навчального закладу. 

випускниця ліцею №15 отримала супер-приз від міського голови Дніпра

Також випускники отримали у подарунок лімітоване видання книги “Козацькі витоки Дніпра” з підписом міського голови. Завершився захід яскравим флешмобом. 

Флешмоб став яскравим фіналом свята

Емоції переповнювали залу. Сльози радості, щирі посмішки та слова вдячності лунали на адресу вчителів, батьків та рідних, які підтримували та вірили у своїх дітей. Вітаємо випускників з цією знаменною подією та бажаємо їм подальших успіхів на життєвому шляху! 

Фото Володимира Федорищева.

Категорія: Важливо, Влада, Новини Дніпра, Освіта

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version