Skip to content

Чому зникають мобільний зв’язок та Інтернет під час відключення світла

Ксенія Куземко

Чому зникають мобільний зв'язок та Інтернет під час відключення світла

Внаслідок регулярних відключень електроенергії, жителі міст і сіл України змушені змінювати свій побут та роботу. Однією з головних проблем, з якою стикаються люди під час таких відключень, є відсутність стабільного мобільного зв’язку та інтернету. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на РБК Україну.

Українські мобільні мережі не були розраховані на тривалі відключення електрики. Через це стійкість зв’язку значно погіршується, коли зникає світло.

До війни важко було уявити, що в сучасному світі електрику вимикатимуть на 10-12 годин. Зараз же мобільні оператори змушені покладатися на резервні джерела живлення, такі як батареї та генератори, які потребують регулярного обслуговування.

Зв’язок під час відключень електроенергії можна підтримувати за допомогою альтернативних джерел живлення, але якість зв’язку буде гіршою, ніж зазвичай.

Директор директорату електронних комунікацій та радіочастотного спектра Міністерства цифрової трансформації України Станіслав Прибитько пояснив, що під час знеструмлень базові станції операторів перемикаються на альтернативні джерела живлення.

“Одна з причин, чому зникає або погіршується зв’язок – збільшення навантаження на мережі”, – наголосив він.

Фото з відкритих джерел

Раніше ми писали, за скільки у Дніпрі здають квартири, де ніколи не відключають світло.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: