Skip to content

У Дніпрі і області виявили перевищення дії графіків відключення світла і черг у декілька разів

Перевірки відключення світла у Дніпрі - Наше Місто

Державна інспекція енергетичного нагляду України (Держенергонагляд) проводить перевірки застосування операторами системи розподілу (обленерго) графіків погодинних відключень (ГПВ) та справедливого розподілу електроенергії в областях. Наразі перевірки вже завершились у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській та Одеській областях, пише «Наше місто» з посиланням на сайт Держнагляду.

В ході перевірок було виявлено ряд порушень:

  • Незабезпечення максимально можливого рівномірного розподілу обсягів зниження споживання між споживачами. Це означає, що деякі споживачі залишалися без електроенергії набагато довше, ніж інші.
  • Незалучення до ГПВ деяких споживачів, які не належать до категорії критичної інфраструктури.
  • Збільшення в декілька разів термінів застосування ГПВ та кількості черг у Дніпропетровській області. Це призвело до того, що люди в деяких містах області залишалися без світла понад 7 годин.
  • Невиконання графіків ГПВ у містах Дніпро, Кам’янське та Кривий Ріг.
  • Незаконне віднесення великої кількості споживачів до категорії об’єктів критичної інфраструктури. Це призвело до того, що на інших споживачів припадає надмірний тягар відключень.
  • Систематична неучасть Житомирської області у застосуванні ГПВ. Це порушувало принцип справедливості розподілу електроенергії між регіонами України.

Виявлені порушення призвели до збільшення соціальної напруги та кількості звернень і скарг громадян.

За результатами перевірок Держенергонагляд видав приписи щодо усунення порушень у тижневий термін. Після цього будуть проведені повторні перевірки. При невиконанні виданих приписів до обленерго будуть застосовані штрафи.

Починаючи з 22 липня, Держенергонагляд розпочинає перевірки у м. Київ, Київській, Полтавській, Львівській, Закарпатській і Запорізькій областях.

Держенергонагляд закликає обленерго неухильно дотримуватися графіків ГПВ та забезпечити справедливий розподіл електроенергії між споживачами.

Нагадаємо, раніше ми писали, що за скільки у Дніпрі здають квартири, де ніколи не відключають світло.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: