Site icon Наше Місто

На Дніпропетровщині зберігся стародавній Незламний дуб, якому понад два століття

На Дніпропетровщині зберігся стародавній Незламний дуб, якому понад два століття

Стародавній дуб, якому понад 200 років, росте в балці Щурівська на Дніпропетровщині. Це справжня перлина природи, адже степові байрачні ліси з такими величними деревами – велика рідкість в Україні, – пише «Наше Місто».

Фотографію цього дивовижного дуба, який отримав назву «Незламний», оприлюднила ботанік Світлана Кияк на своїй фейсбук-сторінці. Вона зазначає, що таких об’єктів природної спадщини на Дніпропетровщині залишилося дуже мало.

«Зараз у степовій зоні України побачити степ – це диво, а степовий байрачний ліс з 200-300-річними дубами – диво в квадраті», – пише Світлана Кияк.

Вона закликає людей цінувати та берегти нашу природу, адже річки, степи, ліси змінюються та зникають на очах.

Незламний Дуб – це не просто дерево, це символ стійкості та могутності природи. Він пережив століття, бачив зміни часів та людської діяльності. І сьогодні він стоїть, як і раніше, вражаючи своїми розмірами та красою.

Важливо, щоб такі унікальні природні об’єкти зберігалися та оберігалися. Їх можна використовувати для екологічної освіти та виховання, адже вони нагадують нам про те, як важливо жити в гармонії з природою.

Нагадаємо, раніше ми писали: Бачив зародження життя на Землі: як на Дніпропетровщині виглядає один з найстаріших у світі вулканів.

Читайте також: Як півстоліття тому виглядала коса на Перемозі, яка рятує мешканців Дніпра від спеки.

Фото: фейсбук-сторінка Світлани Кияк.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version