Skip to content

Викладач одного з університетів Дніпра з перших днів війни на фронті: історія захисника ТрО

Викладач одного з університетів Дніпра з перших днів війни на фронті: історія захисника ТрО

Один із захисників 128-ї окремої бригади ТрО Дніпра – колишній викладач одного з університетів Дніпра. Проте з перших днів війни він став на захист нашої країни і став оператором БпЛА. Його історію розповіли у прес-службі бригади, – пише «Наше Місто».

Весело посміхаючись із сирого міні-бліндажу, молодий завзятий вояк зі 128-ї бригади ТрО, насправді є викладачем одного з відомих університетів Дніпра. Чоловік закінчив університет з військовою кафедрою, тому не здивувався, коли у березні 2022 року отримав повістку як офіцер запасу. Хоч і був за фахом танкістом, він називає себе тодішнього “піджаком”, оскільки не мав практичного досвіду управління танком. Натомість він добре розумівся на комп’ютерних технологіях.

Потрапивши до 128 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ, він вперше побачив дрони і зрозумів, що це його справжнє покликання. Тренувався ночами, швидко опанував мистецтво пілотування і вдосконалював свої навички на комп’ютерному симуляторі. Саме за цим заняттям його помітив комбат, який шукав оператора БпЛА. З того часу кабінетна робота для нього змінилася на бойові завдання на передовій.

«Раніше боліла голова, а коли перейшов в підрозділ БПЛА стали боліти ноги.Тоді три вильоти на добу здавалися великим досягненням, а потім ти знищуєш два міномети і склад російського б/к і, ніби, не дуже це й подія. Більше радості, що хлопці кричать в рацію “ура”», – ділиться він емоціями.

За словами захисника, якби можна було повернутися в минуле, він би настійно рекомендував собі більше зосередитися на дослідженнях штучного інтелекту та намагатися краще зрозуміти його потенціал. Це допомогло би краще підготуватися до сучасних викликів і уникнути багатьох проблем.

Фото: фейсбук-сторінка 128-ї окремої бригади ТрО.

Нагадаємо, раніше ми писали: Попри поранення продовжує рятувати побратимів на фронті: історія бойового медика з ТрО Дніпра.

Читайте також: Мріяв знову працювати на дачі та кермувати автомобілем: історія реабілітації військового у Дніпрі.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: