Site icon Наше Місто

У Дніпрі видали понад 4 тис. безкоштовних продуктових наборів для ВПО

У Дніпрі видали понад 4 тис. безкоштовних продуктових наборів для ВПО

Дніпро надає щомісячну продуктову допомогу вимушеним переселенцям, які зареєструвалися там після 24 лютого 2022 року. Набори продуктів харчування, закуплені за рахунок міського бюджету, містять тушковане м’ясо, каші, галетне печиво, вермішель швидкого приготування, чай, каву та інші продукти. Наразі у Дніпрі видали понад 4 тис. безкоштовних наборів, – пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Щомісячну гуманітарну допомогу можуть внутрішньо переміщені особи, зареєстровані у Дніпрі. Вони повинні мешкати у місцях тимчасового компактного проживання (МТКП) та належати до однієї з наступних категорій:

Микола Павлович, який родом з Луганщини і зараз проживає у Дніпрі, вже не вперше отримує продуктовий набір. Він зазначає, що у складні часи ця допомога є значною підтримкою. Особливо важливо це зараз, коли часто вимикають світло і багато страв не готують, щоб вони не зіпсувалися. Продуктові набори містять страви швидкого приготування та консерви, що є дуже зручним. Все, що входить до набору, смачне і до вподоби. Микола Павлович висловлює подяку за таку допомогу.

Катерина Антонівна мешкає у Дніпрі пів року. Жінка родом із Курахового. Сьогодні вона вперше отримала продуктовий набір.

«У наборі усього чимало. Якраз ті продукти, які потрібні. І до чаю смачне печиво. Приємно, що у Дніпрі допомагають переселенцям. Вдячна за поміч», — додала пані Катерина.

За словами завідувачки сектору соціального захисту внутрішньо переміщених осіб управління у справах ветеранів та внутрішньо переміщених осіб департаменту соціальної політики Дніпровської міськради Юлії Крохмаль, на сьогодні вимушеним переселенцям у Дніпрі вже видано понад 4 тис. продуктових наборів.

«У липні такі продуктові набори по місту отримають більше ніж 1 100  ВПО. Сьогодні на різних локація по місту видали майже 400 наборів. Для отримання продуктових наборів внутрішньо переміщена особа має звернутися до управління соцзахисту населення за місцем проживання, подати відповідну заяву, надати копії паспорта, ідентифікаційного коду з пред’явленням оригіналу. Якщо є дитина — свідоцтво про її народження. Особи, які перемістилися до Дніпра та вперше звернулися для отримання довідки ВПО, проживають у МТКП та не належать до зазначених категорій, отримують набір продуктів харчування одноразово. Також продуктові набори отримують особи з числа ВПО, які перебувають у складних життєвих обставинах та отримують соціальні послуги Дніпровського міського центру соціальних служб», — додала Юлія Крохмаль.

Фото: прес-служба міськради.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі ВПО можуть отримати гуманітарну допомогу: як подати заявку.

Категорія: Війна, Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version