Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У Дніпрі впали ціни на молоду кукурудзу: містяни скуповують мішками

дніпряни масово скуповують молоду кукурудзу

На ринках Дніпра прилавки ломляться від нового врожаю. В розпал літа великим попитом користується молода кукурудза. Журналісти “Наше місто” побували на “Озерці”, щоб дізнатися ціни на кукурудзу, звідки її везуть та чи корисна вона для людського організму.

Які ціни на молоду кукурудзу у Дніпрі

Традиційно, на початку сезону будь-яких фруктів чи овочів, люди одразу не поспішають їх купувати. Однак, це не про кукурудзу. Містяни досить активно її купують. Так Микола Володимирович  придбав цілий мішок кукурудзи, навіть не торгувався.

Чоловік купив кукурудзу для онуків

-У мене шестеро онуків, вони дуже люблять молоду кукурудзу. Наварю та пригощатиму, – каже Микола Володимирович. – Тим паче, що ціна зараз помірна.  

Ще тиждень тому молоду кукурудзу можна було придбати за 20-25 гривень за качан. Сьогодні ж, ціна вже коливається від 10 до 15 гривень.

Молода кукурудза стрімко дешевшає

У Дніпрі в продажі зустрічається декілька сортів кукурудзи – “Голландська”, “Ракель”, “Мраморна”. Останній сорт – світліша та солодша, кажуть продавці ринку.

Найсмачніша кукурудза “Мраморна”

-Кукурудза солодка, привезена з Царичанки. Варити її недовго – 10 хвилин. Дніпряни щодня активно купують. Щодо вартості, ви ж бачите, ціна на кукурудзу вже впала. Зараз тепло, сонячно, у кожного на городі з’являється власний врожай, попит падає і відповідно й ціна, – каже продавець Олександр.

А обрати дійсно смачну та солодку кукурудзу з радістю допоможуть продавці. 

Як вибрати солодку кукурудзу

-Звертайте увагу на колір зерен та беріть качан з листям. Світліша – молода, отже варитися буде швидше, – ділиться продавець Владислав.

Недарма кукурудзу називають золотим зерном здоров’я. Селен, що в ній міститься може сповільнювати процес старіння, за­побігти розвитку ракових пухлин. Кукурудза – чемпіон за наявністю в ній за­ліза. Багато у ній і різних мінералів: цинк, марганець, калій, фосфор, мідь, магній, фтор, кальцій тощо. Їсти можна не тільки качани вареної кукурудзи. Зерна можна вживати в за­печеному і смаженому вигляді, додавати в салати, супи, запіканки, рагу, каші. Малень­кі качани їдять у сирому вигляді (молочна кукурудза) і обсмажують на мангалі.

Дніпряни масово скуповують молоду кукурудзу

Фото: НМ.

Читайте також: Кавуновий бум у Дніпрі: які ціни у супермаркетах.

Категорія: Інтерв'ю, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: