![дніпряни масово скуповують молоду кукурудзу](https://nashemisto.dp.ua/wp-content/uploads/2024/07/f50dd1f6-2175-4532-b0d2-14fbeae113b7-883x662.jpg)
На ринках Дніпра прилавки ломляться від нового врожаю. В розпал літа великим попитом користується молода кукурудза. Журналісти “Наше місто” побували на “Озерці”, щоб дізнатися ціни на кукурудзу, звідки її везуть та чи корисна вона для людського організму.
![](https://nashemisto.dp.ua/wp-content/uploads/2024/07/138f7b0a-6d6b-4f81-8ef6-bc2d24e636d4-883x662.jpg)
Традиційно, на початку сезону будь-яких фруктів чи овочів, люди одразу не поспішають їх купувати. Однак, це не про кукурудзу. Містяни досить активно її купують. Так Микола Володимирович придбав цілий мішок кукурудзи, навіть не торгувався.
![](https://nashemisto.dp.ua/wp-content/uploads/2024/07/761ea4b2-99b6-40e0-8110-4585d99548b1-883x662.jpg)
-У мене шестеро онуків, вони дуже люблять молоду кукурудзу. Наварю та пригощатиму, – каже Микола Володимирович. – Тим паче, що ціна зараз помірна.
Ще тиждень тому молоду кукурудзу можна було придбати за 20-25 гривень за качан. Сьогодні ж, ціна вже коливається від 10 до 15 гривень.
![](https://nashemisto.dp.ua/wp-content/uploads/2024/07/a2c05856-95cb-491a-a463-a373049079e5-883x662.jpg)
У Дніпрі в продажі зустрічається декілька сортів кукурудзи – “Голландська”, “Ракель”, “Мраморна”. Останній сорт – світліша та солодша, кажуть продавці ринку.
![](https://nashemisto.dp.ua/wp-content/uploads/2024/07/4580bf3f-d4be-4508-a7b9-3d01ed389a1e-883x662.jpg)
-Кукурудза солодка, привезена з Царичанки. Варити її недовго – 10 хвилин. Дніпряни щодня активно купують. Щодо вартості, ви ж бачите, ціна на кукурудзу вже впала. Зараз тепло, сонячно, у кожного на городі з’являється власний врожай, попит падає і відповідно й ціна, – каже продавець Олександр.
А обрати дійсно смачну та солодку кукурудзу з радістю допоможуть продавці.
![](https://nashemisto.dp.ua/wp-content/uploads/2024/07/b5f13d7c-204b-4667-ad70-e8d41941f454-883x662.jpg)
-Звертайте увагу на колір зерен та беріть качан з листям. Світліша – молода, отже варитися буде швидше, – ділиться продавець Владислав.
Недарма кукурудзу називають золотим зерном здоров’я. Селен, що в ній міститься може сповільнювати процес старіння, запобігти розвитку ракових пухлин. Кукурудза – чемпіон за наявністю в ній заліза. Багато у ній і різних мінералів: цинк, марганець, калій, фосфор, мідь, магній, фтор, кальцій тощо. Їсти можна не тільки качани вареної кукурудзи. Зерна можна вживати в запеченому і смаженому вигляді, додавати в салати, супи, запіканки, рагу, каші. Маленькі качани їдять у сирому вигляді (молочна кукурудза) і обсмажують на мангалі.
![](https://nashemisto.dp.ua/wp-content/uploads/2024/07/4c7538d5-af1c-492d-9077-faf999348d68-883x662.jpg)
Фото: НМ.
Читайте також: Кавуновий бум у Дніпрі: які ціни у супермаркетах.
Категорія: Інтерв'ю, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра
Позначки: Головне, Ціни на продукти