Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У Дніпрі модернізують водопровідно-насосні станції

Комунальники роблять все можливе, щоб забезпечити містян водою навіть під час відключень електроенергії. Для того на водопровідно-насосних станціях модернізують обладнення, а також встановлюють резервні джерела живлення. Про це повідомляє «Наше місто».

Водопровідно насосна станція, яка розташована на правому березі Дніпра отримує воду від Аульського водогону, хлорирує, та подає до водопровідної мережі міста.

– Старе обладнання потребували дуже багато енергії, але його було змінено на енергоефективне, – каже Юрій Прокопенко, заступник начальника  станції. – Також ми встановили потужний дизельний генератор   який здатен забезпечити безперебійний технологічний процес.

Сьогодні завдання полягає не лише в забезпеченні стабільної, безаварійної роботи насосних станцій, а й у економії енергоносіїв. Це вдається завдяки постійній модернізації обладнання.

– На цій насосній станції встановлено шість насосних агрегатів, – розповідає  Микола Волошановський, головний енергетик КП “Дніпроводоканал” Дніпровської міської ради. – На двох агрегатах встановлено частотний перетворювач, який запрограмований на постійний тиск в розподільчу мережу – 2,7 атмосфер. Модернізація обладнання дозволила втричі знизити споживання  електроенергії. Такі ж роботи проводимо і на інших наших об’єктах. А встановлений генератор потужністю 180 кВт дозволить працювати станції в разі відключення енергії протягом 8 годин.

Раніше ми писали про те, що в Україні відключень має стати менше.

Фото Володимира Федорищева

Категорія: Важливо, Влада, ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: