Site icon Наше Місто

У Дніпрі лікарні і амбулаторії забезпечують інтернет-зв’язком, який працює без світла

У Дніпрі медзаклади забезпечують інтернет-зв’язком без світла - Наше Місто

Надання якісних медичних послуг дніпрянам – основний пріоритет для міста. І без резервних каналів зв’язку в умовах постійних відключень електроенергії тут не обійтись. Тому місто продовжує роботу з проведення міських оптоволоконних ліній до медичних закладів Дніпра. Це дасть можливість не залежати від послуг провайдерів та продовжувати працювати з усіма електронними сервісами. Сьогодні під час чергування по місту заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів щодо цифрової трансформації Цепенніков Костянтин перевірив, як триває робота у цьому напрямку, пише «Наше місто».

«Кількість закладів, до яких проведено міську оптоволоконну лінію, на сьогодні збільшилася. Усього у місті вже 18 медичних закладів, які мають резервні оптоволоконні ліні,ї та це ще не межа, адже питання залишається в пріоритеті.

В умовах відключення світла міські оптоволоконні лінії забезпечені джерелами безперебійного живлення, продовжують працювати.

Також в лікарнях та центрах первинної медико-санітарної допомоги міста встановлено 18 одиниць комплектів обладнання для забезпечення безперебійного зв’язку на випадок, якщо з якихось причин оптоволоконні лінії не працюватимуть

Медичні заклади, які працюють з медичною системою “Каштан” та підключені до загальноміської оптоволоконної мережі, гарантовано мають зв’язок навіть за відсутності інтернету, оскільки система підключена до нашого власного центру обробки даних», – розповів він.

Якщо в медичному закладі зникає інтернет, співробітники контактують напряму з КП “ІНФО-РАДА-ДНІПРО” як офіційним провайдером послуг.

Також у медико-санітарному центрі наявне укриття, яке відповідає усім вимогам та може слугувати використовуватись лікарями, пацієнтами та містянами для захисту.

“Ми розуміємо, що постійні відключення електроенергії кидають серйозний виклик місту у плані забезпечення якісними електронними послугами у галузі охорони здоров’я, але місто заздалегідь розпочало процес оснащення медичних закладів резервними каналами зв’язку на випадок екстреної ситуації.

На сьогодні ми говоримо про резервні оптоволоконні міські лінії інтернет-зв’язку, а також комплекти обладнання для забезпечення безперебійного зв’язку на випадок, якщо оптоволоконні лінії не працюватимуть.

Це дає можливість співробітникам медичного закладу вести електронний запис та прийом пацієнтів, виписувати електронні рецепти на ліки, проводити вакцинацію, виписувати та видавати лікарняні листи, передавати медичні записи до e-Health. Тобто це робота, яка залежить від якості надання Інтернет-послуг”, – зазначив заступник міського голови з цифрової трансформації Костянтин Цепенніков.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Україні відключень має стати менше: до мережі підключили енергоблок-тисячник.

Категорія: Війна, Влада, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version