Skip to content

Як зберігати продукти в холодильнику, коли відключають світло

Ксенія Куземко

Как хранить продукты в холодильнике, когда отключают свет

Через відсутність електроенергії та спекотну погоду жителі Дніпра стикнулися з проблемою псування продуктів харчування у холодильниках. Через неможливість підтримувати низьку температуру м’ясо, риба та інші швидкопсувні продукти швидко псуються, стаючи небезпечними для вживання. Навіть самостійно приготовані страви в таких умовах можуть призвести до отруєння. Як зберегти їжу в холодильнику – розкажуть журналісти «Наше місто» з посиланням на ДніпроTV.

У спекотну сорокаградусну спеку, коли вдома немає кондиціонера, а до того ж годинами відсутнє світло, холодильник стає майже марним. Замість того, щоб зберігати продукти, він часто перетворюється на “теплу шафу”, де їжа псується значно швидше. В таких умовах важливо бути дуже обережними, адже вживання зіпсованої їжі, навіть домашньої, може призвести до серйозного отруєння.

З такою проблемою стикається майже кожен дніпрянин. У пані Ольги вимикають світло на 16 годин. Що готувати в таких умовах, аби не пропадало – жінка не знає: «Наперед не готуємо. Зараз в магазині вже є готова продукція тому інколи так і користуємось».

Шеф-кухар рекомендує вживати холодні страви у спекотну погоду. Або купляти продукти з низьким ризиком псування – це сири, фрукти, овочі, консерви та крупи.

“Якщо взяти якусь крупу той самий булгур його можна відварити та зробити до нього, який гарнір відварити м’ясо так само можна це все заморозити. Якщо немає світла і є така заморожена страва її можна дуже легко розігріти на пательні”, – розповідає шеф-кухар Ілля Верещак.

У спекотну погоду слід з особливою увагою ставитися до продуктів харчування, щоб уникнути отруєння. Симптоми отруєння можуть виникнути як через декілька годин після вживання неякісної їжі, так і через 2-3 дні.

Щотижня на Дніпропетровщині в середньому 150 людей звертаються до лікарів із симптомами гострих кишкових інфекцій.

Аби уберегтися від кишкових інфекцій, необхідно дотримуватися простих, але ефективних правил. Підтримувати чистоту, відокремлювати сиру їжу від готової. Та обов’язково слідкувати за свіжістю продуктів.

Раніше ми писали, аномальна спека у Дніпрі нарешті піде на спад.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: