Site icon Наше Місто

Як у Дніпрі понад півстоліття тому з’явився житловий масив Сонячний: унікальні історичні світлини

Як у Дніпрі понад півстоліття тому з'явився житловий масив Сонячний: унікальні історичні світлини

Журналісти «Нашого Міста» підготували дивовижні рідкісні знімки, які показують початок забудови сучасного житлового масиву Сонячний у Дніпрі. Як на місці сучасного масиву ще на початку 1960-х років знаходилося селище Сахалін із приватними будинками. Перегляньте ці унікальні світлини та дізнайтеся більше про історію нашого міста.

Опубліковано рідкісні знімки, які дають змогу побачити, з чого починалася забудова сучасного житлового масиву Сонячний. Цей житловий масив у нинішньому вигляді сформувався в 1970-80-х роках. Він залишається привабливим місцем для забудовників і в наш час.

Старожили міста та історики знають про те, що життя кипіло на цьому місці задовго до побудови Сонячного. Тут було селище здебільшого з приватного сектора, яке серед містян називали Сахалін.

Перші кроки до перетворення зони приватного сектора на багатоквартирні будинки було зроблено на початку 1960-х років.

Власне, селище Сахалін знаходилося на місці сучасного Сонячного. Ще до появи масиву, окрім приватного сектору, буквально на березі річки було збудовано дві дзеркальні 3-4-поверхові сталінки. Сучасна адреса цих будинків: Сонячна Набережна, 62 (Малиновського) і Балаклеївська, 2 (Мурманська). На фотографіях видно саме ліву сталінку – Балакліївська, 2. Точне місце зйомки на супутниковому знімку 1965 року

Нагадаємо, раніше ми писали: Мальовничий куточок Дніпра: як виглядає Сонячна Набережна у літній день.

Читайте також: Ринок з фонтанами: як виглядала “Озерка” у Дніпрі на початку минулого століття.

Категорія: Відео, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро, Фотогалерея

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version