Skip to content

Залишилось потерпіти декілька днів: аномальна спека у Дніпрі нарешті піде на спад

Коли спаде спека липень 2024 - Наше Місто

Нарешті, спекотний антициклон, який тримав Україну в своїх заручниках протягом тривалого часу, починає руйнуватися. Це масивне утворення буде розпадатися поступово, тому спека ще збережеться протягом кількох днів. Проте вже зараз можна говорити про тенденцію до зниження температури, повідомляє «Наше місто» з посиланням на синоптика Наталку Діденко.

У середу, 17 липня, ще очікується надзвичайна спека по всій країні, з температурою повітря до +40°C і вище. Дещо прохолодніше буде лише на заході, де стовпчики термометрів покажуть +30°C – +34°C. Ймовірність опадів завтра буде низькою, проте локальні грози можливі в західних областях, а ввечері – на півночі та в центрі України (за винятком Полтавщини та Дніпропетровщини).

Коли спаде спека липень 2024 - Наше Місто

Вже з 18 липня спека почне відступати. У Києві температура повітря знизиться до +30°C – +32°C, а 19 липня – до +28°C – +30°C.

Важливо зазначити, що й нічна температура буде поступово знижуватися. Це означає, що вечорами, вночі та вранці повітря буде значно свіжішим.

На жаль, дніпрянам не так пощастило, як жителям столиці. У нас шалена спека затримається, як мінімум, до вихідних. З +38…+40 градусів до +34 температура спаде у п’ятницю, 19 липня. 20-21 липня синоптичні сайти обіцяють подальше зниження температури до +29…+30 градусів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Дніпрі через відключення світла не працюють 125 світлофорів.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: