Site icon Наше Місто

Верховна Рада скасувала перехід на «літній» і «зимовий» час в Україні

Верховная Рада отменила переход на «летнее» и «зимнее» время в Украине

16 липня 2024 року Верховна Рада України прийняла постанову №4201 “Про обчислення часу в Україні”, яка скасовує переведення часу в Україні з зимового на літній. За відповідну норму проголосував 261 депутат. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на народного депутата Ярослава Железняка.

Якщо президент Зеленський підпише закон, то в цьому році українці востаннє переведуть стрілки годинників на зимовий час 27 жовтня. Далі ніяких переведень не буде. Закон встановлює в Україні постійний стандарт часу UTC+2 за міжнародною шкалою.

Нагадаємо, 31 березня 2024 року Україна, разом з 60 іншими країнами світу, перейшла на літній час. Це означає, що стрілки годинників було переведено на годину вперед.

До переходу на літній час також приєднались європейські країни, такі як Італія, Іспанія, Франція, Польща, Німеччина, Нідерланди, Латвія, Литва, Естонія та Фінляндія, а також більшість штатів США, Канада та Ізраїль.

Однак, важливо зазначити, що дати переходу на літній час в різних країнах можуть відрізнятися.

З іншого боку, деякі країни, такі як Японія, Китай, Індія, Сінгапур, Росія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, Таджикистан, Узбекистан, Вірменія, Абхазія та Азербайджан,  відмовилися від практики переведення годинників на літній час.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version