Site icon Наше Місто

У центрі Дніпра колись росло поле кукурудзи: унікальні історичні кадри

У центрі Дніпра колись росло поле кукурудзи: унікальні історичні кадри

Деякі вулиці сучасного Дніпра раніше були засіяні кукурудзою. Жителі Дніпра оприлюднили архівні фото з часів кукурудзяного «божевілля». Як виглядало поле у міському ландшафті, – розповість «Наше Місто».

Жителі Дніпра оприлюднили архівні фото з часів кукурудзяного «божевілля», яке тривало у 1960-х роках, коли за наказом Хрущова територію України засаджували кукурудзою. Качани садили не тільки на полях, а й посеред міської забудови та біля шкіл.

За розповідями дніпрян, на початку 1960-х на розі вулиць Авіаційна та Орловська на пустирі біля школи №59 висадили поле кукурудзи. Пізніше на цьому місці було збудовано дитячий садок.

Жителі Дніпра зазначають, що раніше це була околиця міста, а на пустирі розташовувався аеродром, звідки злітали літаки. Саме тому в майбутньому ці вулиці назвали Авіаційна та Повітрофлотська.

У 60-х маленькі поля кукурудзи були в різних районах Дніпра. Зокрема, на вулиці Давидова качанами була засіяна величезна ділянка землі, яка простягалася в бік проспекту Металургів. Що цікаво, місцевий магазин, який був поруч з полем, назвали «Кукурузник» – ось таким було кукурудзяне «божевілля».

https://youtu.be/iOIVrAK2q_I

Нагадаємо, раніше ми писали: Стало відомо, що було на місці легендарної Китайської стіни у Дніпрі понад півстоліття тому.

Читайте також: Як півстоліття тому виглядала коса на Перемозі, яка рятує мешканців Дніпра від спеки.

Категорія: Відео, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version