Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ У Дніпрі 77 випускників склали НМТ на 200 балів: секрети та історії відмінників 

У Дніпрі 77 випускників склали НМТ на 200 балів

У Дніпрі підбили підсумки НМТ-2024. В управлінні освіти кажуть про гідні результати – 77 випускників отримали по 200 балів. Найпопулярніша – англійська мова. Журналісти “Наше місто” поспілкувались з талановитими учнями та дізнались, як отримати найвищий бал.

У 2024 році у Дніпрі свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти отримали 5182 випускники 11-х класів. Серед них 326 учнів отримали золоту медаль. Срібну  – 105 випускників. 

Олена Сокур, заступниця начальника відділу освітньої діяльності управління освіти

-Найбільше учнів з 200 балами у Дніпровському науковому ліцеї інформаційних технологій – 14 випускників, фінансово-економічному ліцеї наукового спрямування при Університеті митної справи та фінансів – 6 випускників, Дніпровському ліцеї № 12 – 5. Пишаємось нашими розумниками, – сказала Олена Сокур, заступниця начальника відділу освітньої діяльності управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради.

Є заклади, які щорічно показують високі результати. Серед них – Ліцей інформаційних технологій. 

–  П’ять випускників, які навчаються в ліцеях №23, №28, 99 та ЛІТ, набрали по 200 балів з двох предметів. Випускник НВК №99 отримав по 200 балів з трьох предметів. Загалом, 36 закладів ЗСО мають хоча б одного випускника, який набрав 200 балів на НМТ. 

Учениця дніпровського ліцею Софія Головко набрала 800 балів на НМТ

Максимально можливі бали з усіх чотирьох предметів показала випускниця Дніпровського ліцею №111 Софія Головко.  

Вона проходила тестування з української мови, математики, історії України та української літератури. 

Випускниця Дніпровського ліцею №111 Софія Головко.

-Я почала готуватися з вересня минулого року. Мала на меті набрати не менше 180 балів з кожного  предмету. Не прагнула набрати 200 з усіх предметів, зізнається Софія. – Після складання тестів я побачила цифри на екрані. Поряд була інструкторка, яка сказала, що у мене найвищій бал з математики. Всі результати я записала на папірець. 

Софія зізнається, що не відразу усвідомила, що має найвищі бали з усіх предметів. 

– Коли вже йшла до особистих речей, зрозуміла, що маю 200 балів з усіх предметів. Тоді я розплакалася, – пригадує дівчина. – Моя мама була в шоці, коли побачила, що я вийшла з екзамену заплакана. Вона не думала, що дитина, яка отримала 200 балів зі всіх предметів, може вийти з екзамену у сльозах. 

В ліцеї також пишаються своєю ученицею. 

Вчитель української мови та літератури Олександра Сало

– Коли я дізналася, що Софія набрала по 200 балів з усіх предметів, це був такий приємний шок. Пишаюся нею, – сказала вчитель української мови та літератури Олександра Сало. –  А щодо підготовки, у нашій школі було організовано курси, діти відвідували їх поза уроками, це безкоштовно. 

Софія планує вступити в Києво-Могилянську академію на спеціальність “українська філологія”.

Софія читає книжки саме українською

-Я дуже люблю українську мову. З дитинства розуміла, що мені подобається читати книжки саме українською, – пригадує дівчина. – Коли почалось повномасштабне вторгнення, я повністю перейшла на українську мову. Вже понад два роки не спілкуюся російською. В мене прокинувся інтерес і до української літератури, це мені близько і я хочу з цим пов’язати своє життя.

Іван Балашов майже місяць не знав, що отримав на НМТ 200 балів з двох предметів

Іван Балашов – випускник ліцею інформаційних технологій. Хлопець показав високі результати на НМТ. Випускник каже, що почав готуватися за півтора місяці до самого іспиту. Старанно повторював історію, бо інші предмети знав на відмінно.  

Іван Балашов – випускник ліцею інформаційних технологій.

-Я складав НМТ 10 червня. Результати дають відразу. Але я не зрозумів, які бали отримав. Справа у тім, що на моніторі була не кількість отриманих балів, а таблиця, на якій були дані про правильні відповіді. Тому я майже місяць не знав, як склав НМТ, – зізнається Іван. 

Результати стали відомі другого липня. Іван отримав по 200 балів з математики і з фізики. З історії – 197 балів. А з української мови – 183 бали. 

-Мій батько хвилювався. Коли я сказав, що не знаю свого результату, він чи не кожен день пропонував зайти на сайт і перевірити наявність виставлених балів. А коли настав той день, що я дізнався результати, він зітхнув з полегшенням, – пояснив Іван.

Мама випускника – Галина Балашова

-Про 200 балів я дізналася вчора. Хоча здогадувалася, що фізика та математика дуже добре, – сказала мама випускника Галина Балашова. –  Нам з батьком дуже пощастило, що ми маємо такого сина. Він – учасник олімпіад. Брав перші місця з фізики та математики, отримав золоту медаль. Ми були впевнені у своїй дитині, знали, що в нього є знання, щоб скласти іспити саме так. Я довіряю викладачам ліцею інформаційних технологій, де дають дітям якісні знання. Тому я була спокійна за сина.

Галина – інженер. Жінка каже, що коли вона вчилася в школі, то так само брала участь в олімпіадах з фізики, посідала призові місця. Їй це було дуже цікаво. А коли народився Іван, матуся намагалася передати йому свої знання. Розповідала все доступною мовою, в ігровій формі. 

Іван Балашов з мамою.

-Ваня змалечку цікавився науками, хотів дізнатися щось таке, чого не знають інші діти. Для нього це, немов спорт. Вирішувати задачі з першого разу не виходить, він намагається ще і ще. І коли розв’язує задачу, то отримує дофамін. Це зятягує. Він хоче вирішувати нові і нові завдання. 

Іван планує стати студентом Київського національного університету, вступатиме на математичний факультет. 

Роман Горбенко по 10 годин на день готувався до НМТ

Випускник НВК №99 Роман Горбенко отримав високі тестові бали з чотирьох предметів. Математика та історія України – по 200 балів, українська мова – 91 бал, англійська мова – 170. 

Роман Горбенко отримав високі тестові бали з чотирьох предметів.

-Коли я побачив, що у мене 200 балів, це була неймовірна гордість за себе. Мене навіть екзаменатори вітали та дуже раділи за мене. Це були неймовірні емоції, я навіть не міг повірити в це, – зізнається Роман.

Першою розділила радість з Романом його мама Юлія. Вона зустрічала сина біля школи, коли він склав НМТ. Хотіла підтримати.

Батьки Романа Горбенка

– Я була впевнена, що у нього буде високий результат. Він добре навчався з першого класу. Йому було цікаво розвиватися у різних напрямах. Хоча більше подобаються точні науки. Роман дуже самостійний. Це зовсім інше покоління. Ми з татом пишаємося, що у нас такий син, який прямує до своєї мети.

Роман зізнається, що шлях до омріяних балів був непростим. Весь навчальний рік – з вересня по кінець травня він щодня приділяв до 10 годин свого часу підготовці до НМТ. 

-Я займався самостійно та з декількома репетиторами. Особливо хочу подякувати вчительці математики з моєї школи, яка зробила великий внесок у мій результат, – сказав Роман. – Також значну підтримку я відчував з боку моїх батьків та друзів. 

Також велике значення має генетика, вважає мама випускника. Адже і батьки також відмінно вчилися та прищепили синові любов до знань.

-Він почав читати у шість років. Дуже багато читав книжок, саме художньої літератури. Стільки не кожен дорослий читає. До школи пішов підготовленим. Також у дитинстві Роман багато малював, відвідував різні студії. Це хобі у нього залишилось і досі, – каже Юлія. – У нас є ще й молодша донечка, вона цьогоріч піде до першого класу. Це кмітлива, в’юнка дівчинка. Сподіваємось, що вона також гарно вчитиметься. Хоча діти зовсім різні. 

Мама та сестра Романа Горбенка.

До того ж Роман поєднував роботу з навчанням. Адже викладав математику в онлайн-школі, бо дуже розуміється в ній. 

-Хочу вступати в КПІ Сікорського на “інженерію програмного забезпечення”. Вона дуже затребувана у наш час та цікава для мене. Я цікавлюся ІТ з самого дитинства, проходжу різні онлайн- курси тощо. 

200 балів з математики стали сюрпризом для Дар’ї Сосницької

Випускниця ФЕЛ Дар’я Сосницька отримала максимальну кількість балів з математики. Дівчина каже, що це стало для неї приємною несподіванкою. 

Випускниця ФЕЛ Дар’я Сосницька

– Звісно, готувалася, витратила на це багато часу. Але щодо математики я не сподівалась на вищий бал. Була надія отримати високі бали з української мови, англійської, історії, але не з математики. – Готувалася я самостійно та з вчителями на уроках. На щастя, ми вчилися офлайн, тому було більше можливостей для підготовки. Навчання не припинялось навіть під час тривог. Ми займалися в підвалах, там є облаштовані місця з дошками. Ми також вирішували роздруковані тести. А ближче до іспиту навіть готувались на перервах з однокласниками, вирішували завдання.

І ці старання не були марними – випускниця отримала високі бали. З математики – 200 балів, з української мови – 196, з історії – 194, з англійської – 173.

Дар’я захоплюється мовами, подобається також вивчати математику. Всі одинадцять років вчилася на відмінно. Отримала золоту медаль. Брала участь у олімпіадах з різних предметів, написала наукову роботу з економіки, брала участь в МАН.

-Я вже визначилася зі спеціальністю, хочу займатися економікою підприємств. Навчальний заклад ще обираю, маю декілька варіантів, – сказала дівчина.

Але не навчанням єдиним. Дар’я також є членкинею Молодіжної ради Дніпра, займається волонтерською діяльністю. Це і марафони, присвячені нашим захисникам, і різноманітні збори, і зустрічі з військовими.

У фінансово економічному ліцеї, де навчається Дар’я, цього року 58 випускників. Серед них –  6 золотих медалістів та 200-бальників.

Директор ФЕЛ наукового спрямування при Університеті митної справи та фінансів Дар’я Новохатна

-У цьому році ми маємо потужний результат нашої освітньої діяльності, – сказала директор ФЕЛ наукового спрямування при Університеті митної справи та фінансів Дар’я Новохатна. – Це системна цілеспрямована робота. У вересні ми зустріли учнів після дистанційки. Провели діагностичні роботи і були шоковані результатами. Тому кожен вчитель склав свою програму надолуження освітніх втрат. Її було успішно реалізовано, якість навчання з кожного предмету підвищилася. У березні ми провели своє, пробне НМТ. Але результати були не ідеальними. Залишилося три місяці і ми плідно працювали в цьому напрямку. І сьогодні ми маємо гарні результати. 

Зігдно з результатами НМТ, п’ятеро учнів ліцею отримали по 200 балів з англійської мови. 

Вчитель англійської мови Ганна Мельник.

-Готуючись до НМТ з англійської мови, ми багато уваги приділяли читанню. Аналізували тексти. Розв’язували тести на час, щоб діти напрацьовували таймінг, щоб вчасно все виконувати, – сказала вчитель англійської мови Ганна Мельник. – Раджу дітям вірити в себе. Пам’ятати, що це тільки екзамен, певний етап у житті і досвід. Але, якщо ти хочеш досягти успіху, треба ставити перед собою мету і йти до неї. 

Фото Володимира Федорищева.

Категорія: Інтерв'ю, Новини Дніпра, Освіта, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: