Skip to content

ЕКСКЛЮЗИВ По 10 годин на день готувався до НМТ: 200-бальник з Дніпра розповів про секрети успіху

Роман Горбенко отримав високі тестові бали

У Дніпрі 77 випускників мають по 220 балів з НМТ хоча б з одного предмету. Серед них і учень НВК №99 Роман Горбенко. Журналісти “Наше місто” поспілкувались з ним та дізнались, як він готувався до іспиту та до якого університету вступатиме. 

Роман отримав високі тестові бали з чотирьох предметів. Математика та історія України – по 200 балів, українська мова – 91 бал, англійська мова – 170. 

Роман Горбенко получил высокие тестовые баллы по четырем предметам.
Роман Горбенко отримав високі тестові бали з чотирьох предметів.

-Коли я побачив, що у мене 200 балів, це була неймовірна гордість за себе. Мене навіть екзаменатори вітали та дуже раділи за мене. Це були неймовірні емоції, я навіть не міг повірити в це і чекав офіційних результатів, – зізнається Роман.

Першою розділила радість з Романом його мама Юлія. Вона зустрічала сина біля школи, коли він здав НМТ. Хотіла підтримати.

– Я була впевнена, що у нього буде високий результат. Він добре навчався з першого класу. Мій син має дуже багато похвальних листів. А вже з шостого класу брав участь у різних олімпіадах. Йому було цікаво розвиватися у різних напрямках. Хоча більше подобаються точні науки. Роман дуже самостійний. Це зовсім інше покоління. Ми з татом пишаємося, що у нас такий син, який прямує до своєї цілі. 

Родители Романа Головко
Батьки Романа Горбенка

Роман зізнається, що шлях до омріяних балів був непростим. Весь навчальний рік – вересня по кінець травня він щодня приділяв до 10 годин свого часу підготовці до НМТ. 

-Я займався самостійно та з декількома репетиторами. Особливо хочу подякувати вчительці математики з моєї школи, яка зробила великий внесок у мій результат, – сказав Роман. – Також велику підтримку я відчував з боку моїх батьків та друзів. 

Також велике значення має генетика, вважає мама випускника. Адже і батьки також вчилися та прищеплювали синові любов до знань.

-Він почав читати у шість років. Дуже багато читав книжок, саме художньої літератури. Стільки не кожен дорослий читає. До школи пішов підготовленим. Також у дитинстві Роман багато малював, відвідував різні студії. Це хобі у нього залишилось і досі, – каже Юлія. – У нас є ще й молодша донечка, вона цьогоріч піде до першого класу. Це кмітлива, в’юнка дівчинка. Сподіваємось, що вона також гарно вчитиметься. Хоча діти зовсім різні. 

Мама и сетсра Романа Головко.
Мама та сестра Романа Горбенка.

Кожного навчального року Роман був нагороджений Похвальним листом «За високі досягнення у навчанні», грамотами за низку перемог II та III етапах Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики, хімії, географії, англійської мови, історії, конкурсі з української мови імені Петра Яцика. Має золоту медаль.

До того ж, Роман поєднував роботу з навчанням. Адже викладав математику в онлайн школі, бо дуже розуміється в ній. 

-Хочу вступати в КПІ Сікорського на інженерію програмного забезпечення. Вона дуже затребувана у наш час та даже цікава для мене. Я цікавлюся ІТ з самого дитинства, проходжу різні онлайн курси, тощо. 

-Хочемо, щоб син вступив до того закладу, про який мріє. Сподіваємось, що в нього все вдасться. Успіхи наших дітей – це насамперед їх особиста праця та підтримка і любов батьків, – сказала Юлія Горбенко.

Фото: НМ та з особистого архіву героїв.

Читайте також: Коли в Україні покращиться ситуація зі світлом: названо дату.

Категорія: Інтерв'ю, Новини Дніпра, Освіта, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: