Site icon Наше Місто

OSINT-розслідувачі викрили координатора дніпровських мітингів проти відключень світла

Викрили координатора дніпровських мітингів проти відключень світла - Наше Місто

Ситуація з відключеннями електроенергії наразі турбує кожного мешканця України. Додає неприємностей і аномальна спека, яка стоїть в Україні вже майже три тижні. Ці негативні настрої ворог використовує про нас. Розслідувачі OSINT Бджоли зібрали докази організації та проведення з боку російських спецслужб інформаційно-психологічної операції. Її мета – дестабілізація суспільно-політичної ситуації на фоні відключень світла та проведення мобілізаційних заходів через агресію рф, повідомляє «Наше місто» з посиланням на сайт OSINT Бджоли.

Так, 11 липня 2024 була створена Telegram-група «Бездіяльність – не вихід», лозунг якої – «Група не байдужих людей, яким набридло свавілля ДТЕК та ТЦК». Ця спільнота спрямована на об’єднання людей, незадоволених діяльністю енергетичної компанії ДТЕК та територіальних центрів комплектування.

Учасники групи активно обговорюють проблеми, пов’язані з обслуговуванням, тарифами та іншими аспектами роботи ДТЕК. Група функціонує як платформа для обміну інформацією, організації протестів та колективних звернень до владних органів, з метою привернути увагу до проблем та домогтися змін.

При цьому, в останніх повідомленнях групи її адміністратори почали активно закликати інших учасників виходити на мітинги до офісів ДТЕК у м. Дніпро.

Власник вказаної групи – користувач з нікнеймом «._–_.» (12.07.2024 профіль видалено з Телеграм), який прив’язаний до російського номеру телефона +79309835756 (Т2 Мобайл, Москва та Московська область)

З оглядом на те, що ця особа раніше вказувала себе як «Евгений Олегович | | Svyatenko_DPR (з англійської скорочена назва «Donetsk people’s republic» – Донецька народна республіка, ДНР), журналісти змогли встановити повні дані:

Святенко Євгеній Олегович

Святенко Євгеній Олегович, 25.04.1998 р.н., уродженець м. Донецьк, прописка: м. Донецьк, вул. Табунова, буд. 23, РНОКПП 3590900555, паспорт громадянина України ВТ 074361 від 15.05.2014, паспорт громадянина РФ 6021 261560, СНІОР (СНИЛС) 212-905-899 64, zhekas2019@mail.ru, сторінка Facebook Zhenya Svyatenko

Згодом власник групи приховав список всіх учасників групи, адміністраторів та інформацію щодо самого себе як власника, а пізніше взагалі видалив свій акаунт.

При цьому, фіксувалась постійна зміна адміністраторів групи, яких призначав власник групи навіть не узгоджуючи це з користувачами, про що останні самі навіть писали в групі.

Для адміністрування групи обираються найбільш активні учасники та обов’язково з числа мешканців Дніпра, оскільки власник групи не володіє суспільно-політичною ситуацією в регіоні.

Таким чином, враховуючи тематику цієї групи та факт прив’язки російського номера телефону до акаунта власника групи, а також його донецьке походження та російське громадянство, журналісти впевнені, що цей канал організований російськими спецслужбами для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні на фоні відключень світла та проведення мобілізаційних заходів через агресію рф.

Дніпряни, не ведіться на провокації!

Міненерго нещодавно також попередило українців про сплеск російської пропаганди. Це вкиди у соцмережах, замовні статті і коментарі “експертів”, начебто влада замість швидкого розвитку додаткової розподіленої генерації планує спрямовувати кошти на тривалу добудову атомних блоків, а у підсумку – нічого не побудує.

“Ворогу не вигідно, щоб ми розвивали атомну енергетику і ставали більш міцною енергетичною державою. Україна зараз має можливість добудувати один із запланованих блоків, який готовий уже на 80%, лише за 2,5 – 3 роки. Це 1100 МВт потужності (якщо б цей блок уже було добудовано і підключено до енергосистеми, то зараз обмеження енергопостачання були б мінімізовані або б про них взагалі не йшлося)”, – кажуть в Міненерго.

Українців закликають памʼятати: критична ситуація в енергетичній системі України спричинена лише ракетно-дроновими ударами рф. 

Довіряйте надійним джерелам (Міненерго, Укренерго, місцеві обленерго тощо) і памʼятайте: енергетики роблять все можливе і навіть неможливе, щоб у наших домівках було світло

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version