Site icon Наше Місто

Чемпіон знань: у Дніпрі хлопець набрав найвищі бали з трьох предметів НМТ

Гліб Пронін набрав найвищі бали з трьох предметів НМТ - Наше Місто

Гліб Пронін розпочав свою підготовку до іспитів ще в 10 класі. За ціль він поставив собі високі бали та вступ до університету. Наполегливість і цілеспрямованість дали результат: випускник “Навчально-виховного комплексу №99” Дніпровської міської ради набрав 200 балів з трьох предметів НМТ. На максимальний рівень не піддалась виключно англійська, де він допустився тільки однієї помилки. Як вдалося досягти таких високих результатів, Гліб розповів журналістам «Наше місто».

Хлопець готувався до тестів самостійно, тренуючи себе онлайн вправами та посібниками. Його активно підтримували батьки, навіть маленький братик. Спеціально для поглиблення підготовки з десятого класу перевівся на дистанційну форму навчання. За словами Гліба, вчителі з розумінням ставилися до такої активної підготовки і не завалювали його домашніми завданнями. Для школяра сумлінна підготовка стала етапом дорослішання:

“Я не пішов на курси, тому у мене не було жорстких обмежень, коли що робити, весь вільний від хобі час приділяв підготовці. Активно підтримувала мене рідня. Вони купляли посібники, заспокоювали у стресові моменти. Я дуже їм за це вдячний, навіть молодшому брату, який підштовхував мене, коли сил взагалі не залишалося”.

Про активність хлопця розповідає і директор НВК №99 Володимир Гончаров:

“Він прийшов до нас, як переможець олімпіади з інформатики, і після наполегливої роботи ми маємо такий гарний результат. Це рекорд для нашого закладу, найвищий бал одразу з трьох предметів. Мені навіть телефонував директор гімназії №80, де Гліб навчався до цього. Вітали один одного, дякували за такого талановитого учня”. 

Четвертим предметом хлопець обрав англійську мову. Для нього це був не найлегший варіант, проте Гліб зауважує — без іноземної зараз ніяк, вона стає все більш вживаною у професійних колах. Хоча кар’єру за кордоном абітурієнт навіть не планує. Не зважаючи на можливість виїхати, Гліб точно вирішив залишатися у рідному місті.

 Останній тиждень перед НМТ був для Гліба дуже нервовим. Підготовка до іспиту влаштовувала хлопцю справжні емоційні гойдалки. З пантелику збивали злиті в мережу приклади тестів минулих сесій:

“Я виконував їх кожен день, і кожен раз було по-різному. В один день впевнений у собі, в інший — робив помилку і починав нервувати, така собі міні-істерика, накручував себе. Дуже важко було заснути перед НМТ, а правила продовжував повторювати навіть дорогою до іспиту”. 

Хвилювання та сумніви залишили хлопця вже за екзаменаційним столом.

Гліб поділився з майбутніми випускниками власною стратегією написання тесту. Дуже важливо правильно розподіляти час. Саме він приділив більше уваги математиці, хоча і був впевнений у ній на всі сто відсотків. Уважно перевіряв свої відповіді перед здачею. Як би це не звучало банально, але краще покладатися на власні знання.

“Була перерва, ми між собою перемовлялися, і було лячно, коли в тебе не збігалася відповідь, але я був впевнений у своїх результатах”, – розповідає про свої враження від іспиту Гліб. Про прикру помилку з англійської він не дуже хоче згадувати, проте наголошує, що високі бали отримав завдяки плідній підготовці та стратегії.

Зараз хлопець активно займається абітурієнтською роботою. З місцем навчання визначився вже давно. Гліб буде вступати до Дніпровської політехніки на спеціальність кібербезпека. На його думку, в епоху інформаційних війн та нових технологій, безпека в мережі дуже важлива, тож цей напрямок буде надалі розвиватися.

Випускник 2024

“Я вірю, що ця війна скоро закінчиться, а ось кібервійни були й будуть. Для мене це важливо – залишитися у Дніпрі та захищати кіберкордони нашої держави”, – вже зовсім по-дорослому говорить хлопець.

Читайте також: Як отримати 200 балів на НМТ бодай з одного предмета: історії випускників з Дніпра.

З Глібом спілкувався Олександр Гладуш.

Фото з архіву родини Проніних.

Категорія: Новини Дніпра, Освіта, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version