Site icon Наше Місто

Відновлення життя: як у лікарні швидкої допомоги Дніпра проходить реабілітації пацієнтів з інсультами

Як у лікарні швидкої допомоги Дніпра проходить реабілітації пацієнтів з інсультами - Наше Місто

Інсульт – це раптовий розрив або закупорка кровоносної судини в мозку, що може призвести до серйозних ускладнень, а в деяких випадках і до смерті. На щастя, завдяки сучасним методам лікування, багато людей, які пережили інсульт, можуть одужати і вести повноцінне життя. Однак одужання не можливе без реабілітації. Це комплексний процес, який допомагає пацієнтам відновити втрачені функції, покращити якість життя та повернутися до повсякденної діяльності.

Реабілітація допомагає пацієнтам:

У КНП «Клінічна лікарня швидкої допомоги» Дніпровської міськради реабілітація пацієнтів пацієнтів з порушенням мозкового кровообігу починається ще у гострому періоді хвороби і далі продовжується в умовах відділення реабілітації, повідомляє «Наше місто».

«Складається індивідуальний план реабілітації для кожного пацієнта, щоб він не почував себе людиною з інвалідністю. Як правило, кожен п’ятий пацієнт з відділення судинної неврології переводиться у відділення реабілітації. Для деяких є протипоказання одразу після перенесеного інсульту», – розповіла завідувачка відділення неврології Олена Голик.

«Згідно з протоколами лікування гострих інсультів, протягом 24-48 годин пацієнта повинні оглянути лікар фізичної реабілітаційної медицини або фізичний терапевт. Це робиться для оцінки обмежень повсякденного функціонуванні і порушення рухів, мовлення. Також ми даємо рекомендації по веденню пацієнта у гострому періоді. Це профілактика пролежнів, спеціальне харчування та початковий рівень фізичних втручань. У відділенні реабілітації з хворими працюють неврологи, логопеди, ерготерапевти, фізичні терапевти, інструктори ЛФК, масажисти. З допомогою мультидисциплінарної команди люди швидше стають на ноги», – додав завідувач відділення реабілітації КНП «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги» ДМР Олександр Васильєв.

Команда реабілітаційного відділення з одним із своїх пацієнтів

Також у реабілітаційному відділенні лікарні швидкої допомоги відновлюються пацієнти з порушенням опорно-рухового апарату, після ендопротезування, артроскопії та ін.

Гідромасаж в медицині – це лікувальна процедура, під час якої на тіло людини впливає вода, що подається під певним тиском. Загальнозміцнюючий ефект гідромасажу полягає в оздоровленні всього організму, нормалізації обміну речовин і навіть – в поліпшенні настрою.
Спеціальна бігова доріжка з підвіскою для поліпшення ходи і координації рухів, тренування рівноваги, оптимізація умов стійкості навіть на одній нозі (правій або лівій). 
Їзда на велосипеді активує нервові шляхи, включає координацію всіх чотирьох кінцівок у ритмічному русі.
Головна мета реабілітації після інсульту полягає у відновленні функціональних можливостей пацієнтів та запобіганні розвитку ускладнень.

Фото: Валерій Кравченко.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version