Skip to content

У Дніпрі в цьому році встановлять ще два світлофори

У Дніпрі в цьому році встановлять ще два світлофори

З метою покращення безпеки дорожнього руху в місті Дніпро активно встановлюються нові світлофори та реконструюються існуючі, в тому числі за зверненнями мешканців. Один з таких прикладів – перехрестя проспекту Джинчарадзе та Запорізького шосе. Про це повідомляє «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

За словами місцевої жительки пані Ольги, раніше на цьому місці не було регульованого пішохідного переходу, який би вів напряму до зупинки громадського транспорту. Це змушувало людей, які не порушували правила дорожнього руху, робити велике коло, щоб дістатися зупинки, а інші ризикували своїм життям, перебігаючи шосе.

Встановлення нового світлофора вирішило цю проблему, забезпечивши безпечний та зручний перехід для пішоходів до зупинки громадського транспорту.

«Тут дуже жвавий рух, кілька смуг і багато хто просто перебігав. Звісно, такі випадки були інколи летальними. Тож тут дійсно не вистачало регульованого пішохідного переходу. Зараз ми радіємо, що його зробили, і дуже за це вдячні», — ділиться місцева мешканка Ольга.

«У процесі виконання роботи було встановлено три світлофорні оцинковані опори, два транспортних світлодіодних світлофори, шість пішохідних світлофорів, чотири LED-світильники для освітлення пішохідних переходів. Також встановили два острівки безпеки. Все це ми зробили за численними заявками мешканців, які просили тут провести ці роботи. Тож ми розробили проєкт та погодили його з патрульною поліцією. Роботи на цьому перехресті плануємо завершити за три дні. А  якщо дозволить фінансування, то можливо встановимо тут і зарядні акумулятори, аби під час відключень світла світлофори продовжували працювати. Заряду вистачає до 7 годин роботи», — розповів директор КП «Транспортна інфраструктура міста» Дніпровської міської ради Дмитро Герасимов.

Цього року було реконструйовано перший світлофорний об’єкт. До кінця року планується побудувати ще два світлофори: на перетині вулиць Панікахи та Запорізького шосе на виїзді з міста, а також на перетині вулиць Високовольтної та Запорізького шосе.

Минулого року в Дніпрі встановили два нові світлофори: на перехресті вулиць Незалежності та Академіка Янгеля, де було зафіксовано високу аварійність за даними патрульної поліції, а також на перехресті вулиці Криворізької та проспекту Металургів, відповідно до звернень мешканців.

Для забезпечення безперебійної роботи світлофорів на найжвавіших ділянках руху встановлено 13 джерел безперебійного живлення, які підтримують роботу 23 світлофорних об’єктів під час вимкнень світла. У найближчий час планується встановити ще 11 акумуляторів, які будуть підключені до 22 світлофорних об’єктів.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі продовжують встановлювати вуличне освітлення за заявками містян.

Фото: прес-служба міськради.

Категорія: Влада, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: