Skip to content

Коли скасують відключення світла в Україні: названо умови

Ксенія Куземко

Коли скасують відключення світла в Україні: названо умови

Існує ймовірність, що в Україні протягом вересня та жовтня не буде віялових відключень електроенергії. Це за умови відсутності нових атак на енергетичну інфраструктуру та своєчасного завершення ремонтних робіт на атомних енергоблоках. Про це в етері КИЇВ24 розповів директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, пише «Наше місто».

«Моя оцінка виглядає так, що якщо погода дійсно покращиться, то мова йтиме про 8-10 годин забезпеченого постачання в Києві. А десь в кінці серпня – початку вересня обмежень може не бути взагалі», – розповів він.

За словами Олександра Харченка, за відсутності нових ракетних обстрілів, Україна може пережити початок осені без віялових відключень електроенергії.

Зазначимо, що російські обстріли пошкодили енергосистему України, що призвело до значного дефіциту потужностей. Міжнародний валютний фонд (МВФ) прогнозує, що дефіцит сягне 10% у 2024 році. Ситуацію погіршує й рекордна спека, яка триває в країні.

Щоб збалансувати енергосистему та уникнути масштабних аварій, Укренерго змушене застосовувати графіки погодинних відключень світла по всій Україні.

Відключення відбуваються по чергах, інформацію про які можна знайти на сайтах обленерго або в їхніх мобільних додатках.

Раніше ми писали, коли в Україні покращиться ситуація зі світлом: названо дату.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: