Site icon Наше Місто

Як у Дніпрі проходить підготовка до опалювального сезону 2024-2025

У місті триває підготовка до опалювального сезону. Модернізують котельні, ремонтують котли, встановлюють енергоощадні насоси.   Для безпечної та безаварійної роботи встановлюють також потужні генератори, здатні на безперебійну роботу в разі відключення електроенергії. Про це повідомляє “Наше місто”.

Журналісти побували на районній котельні, яка опалює 14 житлових будинків, 3 навчальні заклади та дитячий садок. Модернізація котельного обладнання на цьому об’єкті дасть можливість істотно заощадити споживану енергію.

  – КП “Теплоенерго” забезпечує теплопостачання понад 80% Дніпра, – зазначає Володимир Білан, заступник директора КП “Теплоенерго” Дніпропетровської міської ради. – На районній котельні відновлено котли, встановлено нові газові пальники, що дасть змогу знизити споживання газу на 10-15%. Тут же встановлено потужний дизельний генератор на 500 кВт, який забезпечить роботу всього теплового обладнання у випадках відключень електроенергії.

На ще одній великій котельні також провели модернізацію котлів і встановили новий енергозберігаючий насос, що підвищить ефективність роботи цього теплопункту.

– Ця котельня опалює 18 житлових будинків і дитячий садок, – каже Дмитро Гризов, в.о. заступника начальника теплової дільниці №3. – Тут проведено модернізацію двох котлів, встановлено новий мережевий насос. Це дасть змогу зробити нашу роботу ефективнішою та безпечнішою.

Загалом по місту підготовка до опалювального сезону йде за планом.

– Сьогодні до осінньо-зимового сезону ми готові більш ніж на 60%, – констатує Володимир Білан. – До початку опалювального сезону все буде виконано. Наразі капітально відремонтовано 11 котлів із 29 запланованих. Також у Дніпрі вже встановлено близько 80 генераторів із 218-и, отриманих від Японії.  Загалом мають забезпечити генераторами всі 374 котельні Дніпра.

Раніше ми писали про те, де не можна встановлювати генератор.

Фото Володимира Федорищева

Категорія: Влада, ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version