Skip to content

Попри поранення продовжує рятувати побратимів на фронті: історія бойового медика з ТрО Дніпра

Попри поранення продовжує рятувати побратимів на фронті: історія бойового медика з ТрО Дніпра

Артем – бойовий медик зі 128-ї окремої бригади ТрО, який провів понад півтора роки в окопах на Донеччині, рятуючи життя українських військових. Історію захисника розповіли на фейсбук-сторінці бригади, пише «Наше Місто».

Влітку 2023 року, неподалік “окопного містечка”, Артем надавав допомогу важко пораненому бійцю після відбиття чергового російського штурму.

Своїм досвідом і непростими умовами він відзначив кожен день своєї служби. Під час відпустки Артем зробив собі тату, щоб додати життєствердного у важке окопне життя: мультиплікаційний доктор Лівсі в піксельній “розгрузці” на правій руці та чумний доктор на лівій.

Окрім бойових дій, він пережив всі негаразди війни: сніг в окопах, дощ, мороз, спеку і безперервні атаки російських окупантів. Зараз Артем сам лікує поранення – до тату на руці додалися довгі шрами, і медики витягують уламки, щоб повернути йому повну працездатність кисті.

На одному з фото Артем показує свій старий шолом, в якому він провів весь час на передовій. Хоча йому неодноразово пропонували новішу версію, Артем відмовлявся, і цей шолом врешті врятував йому життя, зупинивши уламки боковою частиною.

“Я там, де більш за все потрібний, а раз так, то все буде добре і це поранення не стане на заваді,” – каже Артем.

Фото: фейсбук-сторінка 128-ї окремої бригади ТрО.

Нагадаємо, раніше ми писали: Заново вчиться ходити: історія поліцейського з Нікопольщини, який вижив після удару дроном.

Читайте також: Мріяв знову працювати на дачі та кермувати автомобілем: історія реабілітації військового у Дніпрі.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: