Site icon Наше Місто

 Можна зловити й НЛО: дніпровські рибалки поділилися цікавими історіями

Яких тільки неймовірних випадків не приходить на рибалці. Для справжніх любителів рибного полювання практична кожна риболовля підносить сюрприз. Про це повідомляє «Наше місто».

На жаль, сюрпризи для рибалок не завжди приємні. Наприклад, відомий дніпровський письменник Ян Валетов, намагаючись у дитинстві витягнути з Орелі щуку, спіймав сам себе. І це була сутичка! Можливо, так само бився зі своєю рибою в Гольфстрімі хемінгуєєвський Сантьяго. Щоправда, при цьому гачок зачепився за латаття і, рятуючи водяну квітку, юний рибалка так різко смикнув за волосінь, що за мить відчув різкий біль під коліном. Гачок, немов куля, вразив щуколова, від чого здобич – місцевий крокодил, як інколи називають цього хижака, запам’ятався надовго.

Фото з фб-сторінки письменника

– Ось так вийшло – років у сім ловив рибу і сам попався на гачок, – констатує  письменник. – Виходить, що зловив сам себе. Шрам залишився й досі. Але риболовлю люблю й досі.

Цікаві історії про риболовлю може пригадати і Роман Новицький, завідувач кафедри водних біоресурсів та аквакультури Дніпровського державного аграрно-економічного університету.

Фото з архиву Романа Новицького

– На власні очі спостерігав, як мужики на ставку ловили велику рибу, – розповідає доктор наук. – Тут треба око тримати гостро. Зазіваєшся і який-небудь короп забере разом із наживкою твою вудку. Її потрібно прив’язувати до кілочка на березі. А тут один із рибалок з інвалідністю, у якого замість ноги протез, прив’язав волосінь до своєї “деревинки”. І тут клюнув величезний короп. Мужик встати не може, а риба-велетень тягне його у воду. Рибалка кричить: “Мужики, допоможіть!”. А сам уже навкарачки у воді. Ледве врятували горе-рибалку. А риба була не менше двадцяти кілограмів!

А бувають і взагалі містичні випадки. Якось на зйомках телепрограми вдалося зафіксувати НЛО.

– Багато років тому знімали програму про риболовлю в Севастополі, – згадує Роман Новицький. – Монтуємо передачу і переглядаємо плівку. Бачимо на одному з кадрів круглий об’єкт, що світиться. Тільки на одному-єдиному кадрі. Ні до, ні після цього кадру НЛО немає. Фахівці дивилися, ніякого шахрайства не знайшли. Диво!

Раніше ми писали про те, що у Дніпрі помітили дивну птаху з надзвичайно довгими пальцями.

Головне фото pixabay

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version