Site icon Наше Місто

Габапентин або пухнастий психолог: в одній з клінік Дніпра працює кіт

Не секрет, що часто в громадських установах працюють тварини. Є коти-бібілотекарі, собаки-провідники в потягах та навіть «політичні» тваринки – коти та собаки, що живуть в Білому домі та інших установах, передає “Наше Місто”.

У Дніпрі в одній з клінік проживає котолікар. Цей білий пухнастий малюк випадково став частиною колективу клініки «Медвет».

Знайшли під капотом

«Три роки тому я знайшов кошеня під капотом своєї автівки, тоді він увесь день зі мною їздив по викликах і був дуже спокійний. Я його полюбив і ми вирішили, що він залишиться в клініці працювати і жити. Назвали ми його Габ – це медичне скорочення від Габапентин  – лікарський препарат, який застосовують для заспокоєння котів та собак. Фактично, наш Габ і є заспокійливе для пацієнтів – він комунікує з дітками, іншими тваринами, грається. А ще він є донором крові для котів, які цього потребують», – каже власник клініки лікар Олександр Андріяш.

Також Габ  допомагає лікарям в тестуванні УЗД-апаратури, рекламує послуги  – його можна побачити і  в соцмережах клініки.

Габік дуже ніжний  і ласкавий кіт,  він вміє посміхатись, а ще – дуже балакучий. Він при першому знайомстві йде на ручки і починає гратися. Здається, він сам обрав собі таку роботу і не випадково заліз до ветлікаря в авто!

Крадій устаткування

Габ, до речі, має якесь цікаве коріння – в нього густа довга шерсть, а лапи та хвіст нагадують представників породи мейн-кун.

«А ще він полюбляє гратися ось такими одноразовими піпетками, буквально краде їх з полички і носить в зубах, як песик. Загалом, він у нас кітпес!» – сміється Саша.

Ще в клініку приходять на екскурсії діти з сусідніх шкіл та дитсадків і тоді Габ виконує роль котоаніматора.

А ще світ тісний. Раніше ми на сторінках «Нашого Міста» розповідали вам про собаку Міккі, яка разом зі своїм господарем Женею Тузовим приїхала до Дніпра з Маруполя.

Оця маленька і чарівна красуня насправді героїня військових подій! Женя був комендантом одного з найбільших укриттів, де переховувалось близько 6 тисяч людей – «терраспорт». А Міккі попереджала людей про обстріли та авіанальоти.

У Дніпрі красуня познайомилась зі Стічем – це песик Олександра! Ветлікар свого часу вилікував малюка, адже попередні господарі хотіли його приспати. Стіч перехворів, але вижив. Єдине, що вказує на це – його мініатюрність. А тепер ще має нащадків від героїчної маріупольської красуні Міккі.

Врешті, що як не любов врятує цей світ?

Фото автора, фото Валерій Кравченко

Раніше ми розповідали, як зароджувалася клубна культура Дніпра

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Тема дня

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version