Site icon Наше Місто

Де не можна встановлювати генератор: роз’яснення ДФ «Газмережі»

Де не можна встановлювати генератор

Через графіки відключення електроенергії мешканці Дніпра та області змушені використовувати резервні джерела живлення, такі як генератори. Проте, важливо пам’ятати, що їх неправильне встановлення може нести серйозну небезпеку. Про це повідомляє Дніпропетровська філія «Газмережі», пише «Наше місто».

Як зазначає ДСНС, генератор можна використовувати лише на відкритому повітрі. Категорично заборонено його встановлення безпосередньо під вікнами будівель, бо під час роботи він виділяє чадний газ, який призводить до отруєнь.

Встановлювати прилад бажано під навісом і так, щоб відстань до найближчої поверхні (стіни, вікна) була не менше 6 м. Інакше можуть спалахнути предмети поблизу.

Дніпропетровська філія «Газмережі» нагадує: заборонено встановлювати генератори поруч з газорозподільними мережами і використовувати газопроводи для їх закріплення.

-Від нагрівання газові мережі можуть розгерметизуватися на муфтових і ізоляційних з’єднаннях, та призведе до витоку газу. Тоді це стане причиною не лише припинення розподілу газу, а й виникнення аварійної ситуації, повідомили у ДФ «Газмережі».

Колаж: НМ.

Читайте також: Як у Дніпрі під час війни собаки та коти попереджають своїх господарів про небезпеку.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version