Skip to content

Збиває ворожі дрони та чекає на Перемогу: історія військового з ТрО Дніпра

Збиває ворожі дрони та чекає на Перемогу: історія військового з ТрО Дніпра

Один із захисників 108-ї бригади ТрО – 48-річний Віталій з позивним «Койот». Він став одним із героїчних захисників українського неба. До повномасштабного вторгнення він працював майстром токарної дільниці на заводі в Дніпрі та в Польщі. За місяць до вторгнення повернувся додому. Історію військового розповіли у фейсбук-сторінці бригади, – пише «Наше Місто».

Вже на початку березня 2022 року Віталій прийшов до ТЦК добровольцем. Зібравши рюкзак, він сказав дружині: «Хто як не ми?» і вирушив на фронт. Віталій приєднався до одного з батальйонів 108-ї бригади ТрО. У травні його підрозділ був відправлений на Донецький напрямок у село Веселе під Волновахою. 18 червня відбувся його перший бій, коли підрозділ Віталія з двома зенітками прикривав штурм села Нескучне. Зенітки знищили будівлю, де засів ворожий снайпер.

Віталій та його побратими воювали також як піхотинці. Одного разу вони опинилися в одній лісосмузі з ворогом, буквально за 150 метрів один від одного. Під час одного з боїв два взводи росіян штурмували позицію, яку обороняв «Койот» із побратимами. Завдяки командуванню та хлопцям з суміжних позицій, вони відбили атаку, хоч українських захисників було лише шестеро.

Диво сталося, коли Віталій та його водій підірвалися на двох протитанкових мінах і залишилися живими. У його побратима пошкодило хребет, а Віталій отримав сильну контузію та подряпину на нозі. Після лікування він повернувся до рідного підрозділу, дотримуючись обіцянки, даної офіцеру та своїм хлопцям.

Зенітка, з якою працює Віталій, ефективно діє по наземних і повітряних цілях. Останнім часом він полює на «Шахеди» і вже збив два ворожі дрони. Віталій постійно самовдосконалюється і навчає інших ловців на ворожі «стерв’ятники».

«Койот» обіцяє зробити все необхідне для перемоги, адже мріє повернутися до своєї родини і жити мирним життям, як це було раніше.

Нагадаємо, раніше ми писали: Мріяв знову працювати на дачі та кермувати автомобілем: історія реабілітації військового у Дніпрі.

Фото: фейсбук-сторінка 108 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: