Skip to content

2 роки під ворожими обстрілами: поліцейські Нікополя продовжують стояти на варті життя і безпеки мешканців

2 роки під ворожими обстрілами: поліцейські Нікополя продовжують стояти на варті життя і безпеки мешканців

Два роки поспіль Нікопольський район зазнає безперервних атак з боку російських окупантів. Артилерійські обстріли, ракетні удари, атаки дронів стали жахливою реальністю для мирних жителів. Проте, попри всю небезпеку, поліцейські Нікопольщини не здаються і щодня ризикують своїм життям, рятуючи людей та оберігаючи спокій. Історію незламних поліцейських Нікополя розповіли на фейсбук-сторінці Нікопольського районного управління поліції.

Ворожі обстріли у Нікополі почалися рівно два роки тому, 12 липня 2022 року. Відтоді вони майже не вщухають. Кожен мешканець міста і району знає, як це – жити під постійними ударами армії рф. Та одними з перших, хто відчув страшні наслідки війни, стали поліцейські Нікополя. Вони кажуть, що ці дні ніколи не стерти з пам’яті.

Старший інспектор-черговий Нікопольського районного управління поліції Сергій Олекса згадує, що через чотири дні після першої атаки, у Нікополі від вогню окупантів вперше загинули мирні мешканці.

«Вже через чотири дні після першої атаки, 16 липня, в районному центрі вперше загинули мирні мешканці. Близько 4-ї години ранку на лінію 102 надійшло повідомлення, що сталося пряме влучання в будинок, – розповідає Сергій Олекса, який того дня заступив на добове чергування та першим прийняв такий моторошний виклик.

Поліцейські Нікопольського району отримали наказ негайно прибути на місце події. Всі служби, відповідно до своїх обов’язків, розпочали роботу на місці вибуху. Для ліквідації наслідків атаки було задіяно всі екстрені служби.

«Попри частково відсутню підлогу та загрозу обвалу, піднялася наверх, де перед моїми очима постала жахлива картина вбитих росією людей. На пʼятому поверсі загинуло подружжя – вони опинилися під завалами у власній кімнаті. Нам стало відомо, що разом з ним вдома перебував ще їх онук. Хлопець, на щастя, вижив. Тіла загиблих спустили вниз, разом з судово-медичним експертом довелося оглядати їх прямо перед зруйнованим будинком», – згадує слідча слідчого відділу з розслідування тяжких та особливо тяжких злочинів проти життя та здоровʼя особи Юлія Кузьміна.

Ці перші дні обстрілів були моторошними для усіх. Інспектор відділу реагування патрульної поліції Кирило Токарчук згадує, що атаки окупанти здійснили зненацька і ніхто не розумів, що відбувається та як діяти. Проте професіонали своєї справи знайшли в собі сили виконувати свій обов’язок та стояти на варті життя і спокою мешканців.

«Чергова частина направляє нас для обстеження місць обстрілів, для допомоги постраждалим або пораненим. Коли прибуваємо на місце, діяти потрібно оперативно, швидко приймати рішення. Кожна хвилина може вартувати життя тих, на кого росія спрямувала свою зброю, – додає інспектор Володимир Шеремет.

За два роки екіпаж здійснив сотні ризикованих виїздів на місця обстрілів, на їх рахунку – не одне врятоване життя. Попри жорстокі обстріли окупантів поліцейські Нікополя продовжують рятувати та захищати мирне населення. Вони вже два роки поспіль працюють пліч-о-пліч, аби, попри усі загрози, наближати нашу країну до Перемоги.

Нагадаємо, раніше ми писали: «Найтяжче – приїжджати на місце обстрілу і бачити дітей»: історія поліцейського, який рятує людей у Нікополі.

Читайте також: Заново вчиться ходити: історія поліцейського з Нікопольщини, який вижив після удару дроном.

Фото: фейсбук-сторінка Нікопольське районне управління поліції.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: