Skip to content

В Україні планують скасувати сезонне переведення годинників

Ксенія Куземко

В Україні повернулися до ідеї скасування переходу на літній і зимовий час

В Україні можуть скасувати сезонне переведення годинників. Зараз розглядається законопроект, який пропонує не переходити на літній час, а цілий рік жити за зимовим, тобто за київським часом (UTC+2). Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк, пише «Наше місто».

“Згідно попереднього порядку денного на найближчому пленарному тижні Рада розгляне вже у другому читанні законопроєкт Спікера №4201, який передбачає скасування в Україні переходу з літнього на зимовий час і навпаки. Дуже правильна ініціатива – буду підтримувати”,— написав Железняк.

Зазначимо, документ хотіли ухвалити ще в березні 2021 року. Але, на тлі жорсткої критики, Рада провалила його в другому читанні й відправила законопроєкт на доопрацювання до повторного другого читання.

Нагадаємо, 31 березня 2024 року Україна, разом з 60 іншими країнами світу, перейшла на літній час. Це означає, що стрілки годинників було переведено на годину вперед.

До переходу на літній час також приєднались європейські країни, такі як Італія, Іспанія, Франція, Польща, Німеччина, Нідерланди, Латвія, Литва, Естонія та Фінляндія, а також більшість штатів США, Канада та Ізраїль.

Однак, важливо зазначити, що дати переходу на літній час в різних країнах можуть відрізнятися.

З іншого боку, деякі країни, такі як Японія, Китай, Індія, Сінгапур, Росія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, Таджикистан, Узбекистан, Вірменія, Абхазія та Азербайджан,  відмовилися від практики переведення годинників на літній час.

Фото з відкритих джерел

Раніше ми писали, безкоштовна путівка в санаторій: хто з дніпрян має право та як отримати.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: