Skip to content

Україну накриють магнітні бурі: експерти з Дніпра розповіли, які дні у липні будуть небезпечними та як вберегтися

Україну накриють магнітні бурі: експерти з Дніпра розповіли, які дні у липні будуть небезпечними та як вберегтися

З 11 по 13 липня очікується геомагнітна активність з піком 9 балів. Це може негативно вплинути на самопочуття деяких людей. Про виникнення магнітних бур та їх вплив на Землю розповіла викладачка Національного центру аерокосмічної освіти Людмила Марченко, – пише “Наше Місто” з посиланням на Суспільне.

За словами експертки Людмили Марченко, магнітні бурі спричинені спалахами на Сонці.

“Заздалегідь передбачити магнітні бурі ми практично не можемо. Астрономи знають, що спалахи бувають, коли на сонці з’являється велика група плям. Після їх появи — спалах може статись у будь-яку годину”, — каже вона.

Людмила Марченко пояснює, що вплив магнітних бур на людей пов’язаний з взаємодією магнітних полів Землі та Сонця. Під час потужних сонячних спалахів, які сягають 9-10 балів, відбувається викид величезної кількості заряджених частинок. Ці частинки, досягаючи Землі, впливають на її магнітне поле, викликаючи його коливання.

“Кожен з нас — носій власних електромагнітних полів, тобто електрокардіограму ми можемо зняти завдяки тому, що кров — електроліт, і вона таким чином взаємодіє з електромагнітним полем. І для людей у граничних станах дійсно спалах може спричинити негативні наслідки. Тому треба себе берегти”, — розповіла Людмила Марченко.

Для того, аби мінімізувати вплив магнітної бурі, варто зменшити перебування на сонці, знизити рівень фізичних навантажень та споживати більше води.

Що про магнітні бурі каже медикиня

Сімейна лікарка Олена Кондратенко пояснила, що найбільше на магнітні бурі реагують люди з серцево-судинними захворюваннями, такими як гіпертонія та стенокардія. Магнітні бурі можуть викликати головний біль і коливання артеріального тиску. Під час підвищеної сонячної активності збільшується кількість гіпертонічних кризів, інсультів та інфарктів.

“Якщо людина знає про проблеми з тиском або судинами, важливо не забувати приймати призначені ліки. Також у ці дні бажано уникати важкої фізичної та морально стресової роботи”, — радить лікарка.

Особливо чутливі до магнітних бурь літні люди, вагітні жінки та підлітки, зазначає Олена Кондратенко. Для зменшення впливу магнітних бурь на здоров’я слід пити достатньо води та уникати стресу.

Нагадаємо, раніше ми писали: Як Дніпро забезпечує  безкоштовне санаторно-курортне лікування для пільговиків.

Фото: з відкритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: