Skip to content

У Дніпропетровській області перевірять “справедливість” графіків відключення електроенергії

У Дніпропетровській області перевірять "справедливість" графіків відключення електроенергії

У зв’язку з численними скаргами на несправедливий розподіл електроенергії, Державна інспекція енергетичного нагляду України проведе детальну перевірку графіків погодинних відключень у всіх регіонах країни. Про це повідомив голова Держенергонагляду Руслан Слободян у телемарафоні, – пише «Наше Місто».

Дніпропетровщина наразі в лідерах за кількістю скарг на нерівномірні відключення світла. Мешканці навіть створили петицію, аби вирішити цю проблему. Тому поглиблена перевірка розпочнеться саме з цієї області, після чого відбудеться ще у 5-6 регіонах.

«Держенергонагляд тримає на постійному контролі питання застосування графіків погодинних відключень. Ми уважно відстежуємо потік звернень громадян щодо несправедливого розподілу. І вже бачимо декілька областей, де, вочевидь, найближчим часом відбудеться поглиблена перевірка. На місцях буде вивчатись, як саме оператор системи розподілу дотримувався принципу соціальної справедливості під час розподілу електроенергії», – заявив Слободян.

Голова інспекції додав, що графіки погодинних відключень можуть порушуватися через аварійні ситуації, зокрема спричинені спекою.

«Водночас, є обґрунтовані підозри, що деякі оператори системи розподілу (обленерго) не зовсім правильно застосовували графіки погодинних відключень. Це ми ретельно перевіримо. За результатами буде видано відповідні приписи про усунення порушень з рекомендаціями щодо подальшого їх уникнення», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, раніше ми писали: У ДТЕК Дніпровські електромережі розповіли про оновлені графіки та коли світла стане більше .

Читайте також: У Дніпрі створили петицію проти нерівномірних відключень світла.

Фото: з відритих джерел.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: