Site icon Наше Місто

Рейви 90-х і початку нульових: як зароджувалася клубна культура Дніпра

Рейви 90-х і початку нульових: як зароджувалася клубна культура Дніпра

У 1990-х і на початку 2000-х років у Дніпрі почала зароджуватися клубна культура, яка швидко стала важливою частиною молодіжного життя міста. Рейв-вечірки були невід’ємною частиною цієї культури, збираючи молодь, яка прагнула втекти від повсякденної реальності і поринути в світ музики та танців. Де ж раніше зароджувалася дніпровська клубна культура за якою зараз більшість ностальгує, – розповість «Наше Місто».

Якщо запитаєш про дискотеки та відпочинок молоді у Дніпрі в 90-х то, здається, більшість відповість ресторан «Рубін». Знаходився він у робочому районі, але мав велику популярність серед мешканців – тут влаштовували весілля, відзначали ювілеї та закінчення вишів. Ресторан пропрацював кілька десятків років, не пережив 1990-ті та на початку 2000-х був переформатований у модний нічний клуб.

Вдень до ресторану на обід ходили співробітники сусідніх установ. Вечорами у ресторані грав «живий» оркестр. У вихідні тут відзначали весілля. Ресторан був настільки популярним, зокрема серед молодят, що в залах часом йшло гуляння одразу кількох весіль водночас.

У 1990-х ресторан почав занепадати. Відвідувачів було дедалі менше, оскільки серед житлового масиву було небагато бажаючих його відвідувати, всі, хто міг собі це дозволити на той час – вважали за краще робити це у центрі міста. Клієнтів не було, «Рубін» був змушений закритися.

Наприкінці 1990-х замість ресторану у будівлі розмістився нічний клуб Molinari. Працював він у форматі кафе-бару. Тут можна було пообідати вдень, увечері пограти у більярд, а у п’ятницю та суботу проводились дискотеки.

Колишні зали «Рубіна» поділили на кілька танцювальних зон та більярдну залу. Клуб вирізнявся тим, що в ньому першим було встановлено депозитну систему оплати за вхід. Тобто на вході клієнт платив гроші, а потім отримував різні послуги: від бару та кухні до більярду. Але до 2010 року клуб закрився.

Нагадаємо, раніше ми писали: Культові місця: де у Дніпрі в минулому столітті продавали морозиво.

Читайте також: 125 років тому у Дніпрі з’явився перший виш: що приховують стіни популярного навчального закладу.

Категорія: Відео, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Унікальний Дніпро

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version